ΓΛΥΚΑ

14 μαγαζιά με φημισμένους κουραμπιέδες στην Αθήνα

iStock

Ο κουραμπιές, το γλύκισμα που συνδέεται άρρηκτα με τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός της ελληνικής παράδοσης. Με ρίζες που φτάνουν μέχρι τη Μικρά Ασία και επιρροές από την ανατολίτικη κουζίνα, ο κουραμπιές συνδυάζει βούτυρο, αμύγδαλα και άχνη ζάχαρη σε έναν απόλυτα εορταστικό συνδυασμό.

Με την τραγανή υφή του και το χαρακτηριστικό άρωμα φρέσκου βουτύρου, ο κουραμπιές γίνεται κάθε χρόνο πρωταγωνιστής στο γιορτινό τραπέζι. Η Αθήνα είναι γεμάτη επιλογές για γευστικούς κουραμπιέδες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Από τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία μέχρι τις πιο μοντέρνες εκδοχές, οι κουραμπιέδες είναι η απόλυτη έκφραση της γιορτινής παράδοσης.

Για σένα, που δεν είσαι fan των μελομακάρονων ή μαζί τους θέλεις να απολαύσεις έναν τραγανό και βουτυράτο κουραμπιέ. Για σένα που θέλεις να κάνεις ένα χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Για σένα που τέλος πάντων αναζητάς τους καλύτερους κουραμπιέδες της πόλης, σημείωνε: 

Fresh

Φρέσκο βούτυρο, βιολογικό αμύγδαλο Μακεδονίας και ζάχαρη άχνη. Τα ζαχαροπλαστεία Fresh δίνουν γεύση και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων!

Οι καλύτεροι κουραμπιέδες της πόλης – Sweet Alchemy, by Stelios Parliaros (Ηροδότου 24, Κολωνάκι)

Mυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι. O κορυφαίος pastry chef Στέλιος Παρλιάρος, φτιάχνει τους κουραμπιέδες στην Αθήνα.

Αφοί Ασημακόπουλοι (Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα)

Ο σωστός, ο κουραμπιές, ο παραδοσιακός. Στο ιδανικό μέγεθος, με κομμάτια αμυγδάλου και φρέσκο βούτυρο. Εθιστικοί από την πρώτη μπουκιά, θα σε κάνουν να αναζητάς την πιατέλα, για μερικές ακόμα μπουκιές.

Η Στάνη (Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια)

Στη Στάνη οι κουραμπιέδες τρώγονται σε λίγες μπουκιές. Το αμύγδαλο είναι καλά καβουρδισμένο, το βούτυρο μυρίζει όπως πρέπει, αφού είναι φρέσκο αιγοπρόβειο και η συνταγή αναλλοίωτη από το 1931.

Σκαφίδας (Πλατεία Αγίου Γεωργίου 8, Κυψέλη)

Mεγάλος και τραγανός, σε σχήμα μισοφέγγαρου. Εδώ είναι Χριστούγεννα όλο το χρόνο, καθώς μπορείς να βρεις λαχταριστούς κουραμπιέδες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται κάνουν την πλατεία Αγίου Γεωργίου, να μοσχοβολά.

Οι καλύτεροι κουραμπιέδες της πόλης – Φύσις (Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή)

Στο ζαχαροπλαστείο Φύσις, θα βρεις παραδοσιακούς κουραμπιέδες αλλά χωρίς γλουτένη με φρέσκο βούτυρο, ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αλεύρι από ρύζι, φακή, άμυλο πατάτας και καλαμποκιού.

The Bakers

The Bakers νοσταλγούν τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων και δεν εφησυχάζουν. Το λαχταριστό γλύκισμα των Χριστουγέννων εδώ, φτιάχνεται με αγελαδίνο και κατσικίσιο βούτυρο γάλακτος. Τέχνη και δημιουργικότητα για να μοιραστείτε με τα πιο αγαπημένα σας πρόσωπα!

Μέλισσα (Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι)

Σε μπουκίτσες, με ολόκληρο αμύγδαλο, πρόβειο βούτυρο, βιολογικό αλεύρι και ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Υπέροχα κεράσματα για τις γιορτινές σου επισκέψεις.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Η διακριτική γεύση του βουτύρου, τα κομμάτια αμυγδάλου και η τραγανή υφή τους, δίνουν στον κουραμπιέ του Ζαχαροπλαστείου Κωνσταντινίδη, μια θέση ανάμεσα στη λίστα με τους καλύτερους της Αθήνας.

Φλέιβορ

Ούτε πολύ μικροί, ούτε πολύ μεγάλοι. Τραγανοί και με χοντροσπασμένα αμύγδαλα, οι κουραμπιέδες στα ζαχαροπλαστεία Φλέιβορ, φτιάχνονται με αγελαδινό βούτυρο. Γιάμ.

Rita’s Cookies (Δομοκού 40Α, Νίκαια)

Παπασπύρου

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Papaspirou (@papaspirou)

Με ιστορία και παράδοση από το 1940, οι κουραμπιέδες από τα ζαχαροπλαστεία Παπασπύρου αποτελούν την κλασική επιλογή, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους της Αθήνας.

Ανδριάς

Ακόμα ένας «παλιός» στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. Από το 1972, ο Ανδριάς έχει καταφέρει να γίνει γνωστός στην Αθήνα ως «το καλύτερο προφιτερόλ της πόλης». Τα Χριστούγεννα φυσικά, συνοδεύονται από τους λαχταριστούς κουραμπιέδες, που κάθε χρόνο μας συντροφεύουν με τον πιο γλυκό τρόπο!

Louisa Pastry Boutique (Λεωφ. Σταμάτας & Σολωμού 1, Δροσιά)

Όλο το χρόνο εδώ θα βρεις πεντανόστιμα και ελαφριά γλυκά. Τα Χριστούγεννα ωστόσο στο Louisa Pastry Boutique, είναι γεμάτο με παραδοσιακά με δίπλες, μελομακάρονα και φυσικά κουραμπιέδες, οι οποίοι κάποιες φορές τα βρίσκουν (τέλεια) με τη σοκολάτα.

Επίλεξε κάποιο από τα παραπάνω μαγαζιά και ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από μια μπουκιά!