ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα στην κορυφή του κόσμου για το 2024-25

Unsplash

Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τις κορυφαίες κουζίνες του κόσμου και έδωσε την 1η θέση (δικαιωματικά) στην Ελλάδα. Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε ως η καλύτερη στον κόσμο για το 2024-2025, ξεπερνώντας παραδοσιακές γεύσεις όπως της Ιταλίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με τον «παγκόσμιο χάρτη γεύσεων», όπως συχνά, χαρακτηρίζεται η δημοφιλής πλατφόρμα.

Το Taste Atlas αναφέρει ότι χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Πολωνία, η Ελβετία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, ο Καναδάς και η Τουρκία προτιμούν την ελληνική κουζίνα.

Τα ελληνικά φαγητά με την κορυφαία βαθμολογία στο Taste Atlas

  • Γραβιέρα Νάξου
  • Σαγανάκι
  • Παϊδάκια
  • Γραβιέρα Κρήτης
  • Κοντοσούβλι
  • Τρίγωνα πανοράματος
  • Συμιακό γαριδάκι
  • Σφέλα
  • Αρσενικό Νάξου
  • Μπουγάτσα

Unsplash

Οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο

Τη δεύτερη θέση μετά την Ελλάδα, κατέχει η Ιταλία και ακολουθεί το Μεξικό.

  1. Ελλάδα
  2. Ιταλία
  3. Μεξικό
  4. Ισπανία
  5. Πορτογαλία
  6. Τουρκία
  7. Ινδονησία
  8. Γαλλία
  9. Ιαπωνία
  10. Κίνα
  11. Πολωνία
  12. Ινδία
  13. ΗΠΑ
  14. Περού
  15. Σερβία
  16. Βραζιλία
  17. Κροατία
  18. Κολομβία
  19. Βιετνάμ
  20. Ουγγαρία

Ποια είναι τα 3 οφέλη της ελληνικής κουζίνας;

Η ελληνική κουζίνα πέρα από το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται για τα νόστιμα υλικά της, ξεχωρίζει και για τα θρεπτικά και φρέσκα συστατικά της, τις απλές συνταγές, τις παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις, ενώ ως γνωστόν αυτή συνδέεται πολλές φορές και με ήθη και έθιμα της χώρας, τα οποία φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Παρακάτω σού παρουσιάζουμε 3 σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την ελληνική κουζίνα.

  • Υγιεινή Διατροφή: Η ελληνική κουζίνα βασίζεται στα φρέσκα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα όσπρια και τα ψάρια. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν κλειδί για μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, συμβάλλοντας στην καλή καρδιολογική υγεία και μείωση των φλεγμονών.
  • Πλούσια σε Αντιοξειδωτικά: Πολλά συστατικά της ελληνικής διατροφής, όπως οι ελιές, το ελαιόλαδο, και τα φρούτα όπως τα σταφύλια και το ρόδι, είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τη ζημία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Κοινωνική Συναναστροφή: Η ελληνική κουζίνα επικεντρώνεται στο φαγητό ως μέσο κοινωνικής συναναστροφής. Το να μοιράζεσαι γεύματα με την οικογένεια και τους φίλους ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς και προσφέρει συναισθήματα χαράς και συμμετοχής.