11 παραστάσεις που μπορείς να δεις αυτές τις μέρες
- 19 ΙΑΝ 2025
Η Κυριακή είναι πάντα η τέλεια αφορμή για την οργάνωση της εβδομάδας που έρχεται. Και από αυτήν την εβδομάδα δεν θα λείπουν οι έξοδοι στα θέατρα της πόλης. Ακολουθούν οι προτάσεις μας για να σημειώσεις τις θεατρικές παραστάσεις που θες να δεις στην ατζέντα σου.
Παραστάσεις που μόλις που προλαβαίνεις να δεις, καθώς παρουσιάστηκαν για λίγες μόνο μέρες στην Αθήνα και άλλες που ίσως δεν πρόλαβες να δεις πέρυσι κι ευτυχώς, επαναλαμβάνονται. Νέα έργα που σου μιλούν με διάθεση ποιητική και παλιότερα που έχουν αποδείξει ότι έχουν πολλά να πουν στο πέρασμα του χρόνου. Αυτές είναι οι 8 θεατρικές παραστάσεις που μπορείς να δεις αυτές τις μέρες.
Αγαμέμνων: Ο κύκλος του αίματος
Η παράσταση, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στη Νέα Υόρκη, ήρθε στην Ελλάδα στο θέατρο Ακροπόλ για 3 μόνο παραστάσεις από το αμερικανικό θέατρο La MaMa. Οι τελευταίες 2 παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 20 και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.
Η τολμηρή νέα ανάγνωση της Ραφίκας Σαουίς, βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου φέρνει επί σκηνής τον Μάνο Βακούση στον ρόλο του Αγαμέμνονα, τον Σαμουήλ Ακινόλα ως Κήρυκα και την ίδια τη σκηνοθέτρια ως Κλυταιμήστρα. Στο βίντεο ο Κρις Ραντάνοφ ως Αίγισθος.
Σκηνοθετικό σημείωμα:
Η αρχαία ελληνική τραγωδία γεννήθηκε ως πράξη δημοκρατίας, όπου ο ποιητής φωτίζει καυτά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής του μέσα από τα σύμβολα του μύθου. Στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου, βρίσκουμε έναν αρχέτυπο καμβά που μελετά τον πόλεμο και τις συνέπειές του.
Στην παράσταση Αγαμέμνων: Ο Κύκλος του Αίματος, κρατώ τη δομή της τραγωδίας του Αισχύλου και την τολμηρή του ματιά, μεταφέροντας τη δράση στο σήμερα. Ο πόλεμος δεν είναι μόνο γεωπολιτική σύγκρουση· είναι και εσωτερική μάχη, μια συνεχής αναμέτρηση με τις δυνάμεις που μας κατακερματίζουν ως άτομα και ως κοινωνίες.
Μέσα από μια σύγχρονη δραματουργική προσέγγιση, το έργο διερευνά τη φύση του πολέμου ως εργαλείου εξουσίας, μια ατέρμονη μηχανή που παράγει θύματα. Η Κλυταιμνήστρα γίνεται η φωνή αυτών που υφίστανται τη βία της ιστορίας: των προσφύγων, των γυναικών, των θυμάτων της καταπίεσης και της αδιαφορίας.
Η παράσταση ενσωματώνει τη γλώσσα του Αισχύλου, ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, και πρωτότυπους μονόλογους, δημιουργώντας μια σύνθεση που προσεγγίζει το διαχρονικό με σύγχρονη ευαισθησία. Στόχος μου είναι να δούμε, να νιώσουμε και να αναρωτηθούμε: Ποια ευθύνη έχουμε για τους κύκλους αίματος που αναπαράγονται στην ιστορία μας; Και πώς μπορούμε να διαρρήξουμε αυτή την αλυσίδα;
Η θεατρική πράξη είναι πάντα μια πρόσκληση σε διάλογο. Ο Κύκλος του Αίματος είναι μια κραυγή ενάντια στη λήθη και μια υπενθύμιση της ανθρώπινης ευθύνης να επιλέξουμε έναν άλλο δρόμο.
Πότε και πού: Δευτέρα 20 και Δευτέρα 27/1 στο Θέατρο Ακροπόλ.
Εισιτήρια εδώ.
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα
Η sold – out παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα που ξεκίνησε από την Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείο μυστικό κώδικα της περιοχής της Θεσσαλίας. Στη σκιά της ανδροκρατικής εξουσίας, οι γυναίκες παρέμειναν στο περιθώριο χωρίς να μπορούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις που ήταν αποκλειστικά δικαίωμα των ανδρών.
3 νεαροί ηθοποιοί προσεγγίζουν σκηνικά το γυναικείο σώμα, όπως έχει καταγραφεί στο δικό τους σώμα, μέσα από τις αναφορές στις δικές τους γιαγιάδες. Με εκφραστικά εργαλεία τις πρώτες ύλες της τελετουργικής διαδικασίας, δηλαδή τη μάσκα και τον συντονισμό του λόγου και του σώματος, και έχοντας ως αφετηρία τα στάδια της παρασκευής της πίτας, αφηγούνται ιστορίες από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου και τα Φαρσάλια του Λουκανού, αλλά και της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και έρευνας, από παραδοσιακά τραγούδια και συνεντεύξεις γυναικών έως ιατροσοφικούς κώδικες του 19ου αιώνα.
Η παράσταση θα παρουσιάζεται μέχρι τις 13 Απριλίου στη σκηνή του θεάτρου Σταθμός.
Ερμηνεύουν: Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος, Μιχάλης Αναγνώστου
Πότε και πού: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00. Από 12 Φεβρουαρίου έως 9 Απριλίου, και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:15, Σάββατο, 12 Απριλίου & Κυριακή 13 Απριλίου στις 18:15, στο θέατρο Σταθμός.
Εισιτήρια εδώ.
Άνθρωπος Ελέφαντας
Η αληθινή ιστορία του Ανθρώπου Ελέφαντα που έγινε γνωστή από την πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία του David Lynch και δεν έχει σταματήσει να εμπνέει το κοινό από την πρώτη της καταγραφή το 1920, ζωντανεύει σε μία καινούργια συγκινητική εκδοχή στο θέατρο Άνεσις.
Το νέο θεατρικό έργο της Τζούλιας Διαμαντοπούλου, βασισμένο στα τεκμήρια που αφήσαν πίσω τους οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας, επιχειρεί να φωτίσει κάποια από τα πιο σκοτεινά ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης: Τι μας κάνει ανθρώπινους; Η βιολογία μας, ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι, ή μήπως η ίδια, η σπαρακτική μας ανάγκη για εκείνους; Σε τι διαφέρει αλήθεια η λαχτάρα μας για αγάπη και αποδοχή από οποιαδήποτε εξάρτηση; Μπορούμε ποτέ να αποδεχτούμε πραγματικά εκείνο που διαφέρει από εμάς; Μπορούμε ποτέ να αγαπήσουμε πραγματικά, αν δεν έχουμε πρώτα αγαπηθεί;
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αγιοπετρίτης-Μπογδάνος συνθέτει μία επίλεκτη ομάδα που αφηγούνται τα όσα έζησε κατά τον πολύπαθο βίο του ο Joseph Merrick. Ένας εμβληματικός αντιήρωας του οποίου το μονοπάτι είναι αφενός σπαρακτικό αλλά ταυτόχρονα και μία φωτεινή πηγή δύναμης και ελπίδας.
Παίζουν: Άλκης Μπακογιάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Στάμος, Δημοσθένης Φίλιππας.
Πότε και πού: Κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 18:45, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:00, στο Θέατρο Άνεσις.
Εισιτήρια εδώ.
Ο πουπουλένιος
O Πουπουλένιος (The Pillowman) του αγαπημένου συγγραφέα του ελληνικού κοινού Μάρτιν ΜακΝτόνα σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη, συνεχίζει να παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αργύρης Αγγέλου, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αλέκος Συσσοβίτης. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Ο ΜακΝτόνα, συγγραφέας ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, στον Πουπουλένιο συνδυάζει στοιχεία αστυνομικού θρίλερ και μαύρης κωμωδίας, δημιουργώντας ένα έργο με αμείωτη ένταση που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή ως το τέλος. Ένας συγγραφέας που ζει σε ένα κράτος με αυταρχικό καθεστώς, ανακρίνεται για το φρικιαστικό περιεχόμενο των διηγημάτων του και τις ομοιότητές τους με μια σειρά από ανεξιχνίαστες παιδοκτονίες που συμβαίνουν στην πόλη. Ο κόσμος της φαντασίας μπλέκεται με τον πραγματικό κόσμο, δημιουργώντας ένα σύμπαν όπου όλα είναι πιθανά και απίθανα.
Το έργο έλαβε το βραβείο Olivier 2004 για το καλύτερο νέο έργο, το 2004-2005 το βραβείο New York Drama Critics’ Circle Award για το καλύτερο νέο ξένο έργο και δύο βραβεία Tony για την παραγωγή. Προτάθηκε, επίσης, για το Βραβείο Evening Standard 2004 για το καλύτερο νέο έργο.
Πότε και πού: Κάθε Τετάρτη στις 18:15, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 21:00, στο Σύγχρονο Θέατρο.
Εισιτήρια εδώ.
Φόβος
Ο Φόβος του Στέφαν Τσβάιχ σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στον Κάτω Χώρο κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.
Μια παντρεμένη κυρία της μεγαλοαστικής τάξης βγαίνει από το σπίτι του εραστή της. Όπως κάθε φορά, έτσι και αυτή, προσέχει κάθε της βήμα. Πίσω από κάθε κλειστή πόρτα, σε κάθε σκοτεινό διάδρομο, στο κρύο κλιμακοστάσιο, στην είσοδο της πολυκατοικίας, παραμονεύει ο κίνδυνος. Ο κίνδυνος να την πιάσουν. Ο κίνδυνος να την ανακαλύψει κάποιος. Ούτε η ίδια δεν θυμάται πόσες φορές έχει κάνει την ίδια ακριβώς διαδρομή, τα ίδια ακριβώς βήματα, τις ίδιες ακριβώς σκέψεις. Πόσες φορές έχει διαπεράσει το σώμα της ο ίδιος ακριβώς φόβος.
Μια σύνθεση πάνω στην απιστία με την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο επί σκηνής.
Πότε και πού: Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος).
Εισιτήρια εδώ.
Αιαυτός
Ο Δημήτρης Δημητριάδης υπογράφει το κείμενο της παράστασης Αιαυτός και ο Χάρης Φραγκούλης αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία σε αυτό το έργο για 2 πρόσωπα. Ο Αντρέας Κωνσταντίνου και ο Γιάννης Παπαδόπουλος βρίσκονται στη σκηνή του Θεάτρου Σφενδόνη και ερμηνεύουν τους ρόλους ενός έργου που μιλά για το τέλος του ήρωα.
Ο μύθος του Αίαντα. μετά την πρόσκρουσή του στο φως του διαφωτισμου που φέρνει ο άνθρωπος το 1789. Φως του Εωσφόρου ή άγιο φως; Ο άνθρωπος. Που μόνος ουρλιάζει προς το κενό που άφησαν οι θεοί σε έναν έρημο τόπο που γίνεται τόπος θυσίας του ανθρώπινου σώματος για το ανθρώπινο σώμα. ένας λόγος παράφορος καταράκτης που γίνεται μουσική/προσευχή για τον πόθο.
Στη σκηνή βρίσκεται επίσης ο Γιάννης Μαραμαθάς που κάνει ζωντανά την ηχητική επεξεργασία και τη μουσική εκτέλεση των συνθέσεων του Κορνήλιου Σελαμσή.
Πότε και πού: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θέατρο Σφενδόνη.
Εισιτήρια εδώ.
O Άσχημος
Η σαρδόνια, σκοτεινή κωμωδία Ο Άσχημος του Marius Von Mayenburg, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, έχοντας πετύχει το απόλυτο sold-out και στις 150 παραστάσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, συνεχίζει για 2η χρονιά το ταξίδι του στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου.
4 ηθοποιοί (Ορφέας Αυγουστίδης, Μαίρη Μηνά, Γιάννης Κλίνης και από φέτος ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος) σε 8 ρόλους εναλλάσσοντας σκηνές και χαρακτήρες με καταιγιστικό ρυθμό, σ’ αυτή την καυστική σάτιρα για τη βιαιότητα της σύγχρονης ναρκισσιστικής κοινωνίας, όπου η εικόνα και το κοινωνικό status καθορίζει πλέον, περισσότερο από ποτέ, τον πυρήνα της ύπαρξής μας.
Ο Λέττε είναι άσχημος. Πολύ άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Όταν, εξαιτίας προβλημάτων στη δουλειά του, όλοι γύρω του αναγκάζονται να του εξομολογηθούν την απερίγραπτη έκταση της ασχήμιας του, αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα. Να αλλάξει πρόσωπο. Η εγχείρηση πηγαίνει υπερβολικά καλά και πλέον το ανείπωτα όμορφο πρόσωπό του, θα γίνει το διαβατήριό του για μια νέα ζωή – μια ζωή γεμάτη γυναίκες, δόξα, λεφτά. Όταν όμως το πρόσωπό του γίνεται προϊόν προς πώληση, τα πράγματα θα πάρουν μια πραγματικά άσχημη τροπή.
Πότε και πού: Kάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 21:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00 στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.
Εισιτήρια εδώ.
Ο Επιθεωρητής
Μετά την παράσταση φαινόμενο Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού που επί 3 χρόνια σημείωνε απανωτά sold out, ο Γιάννης Κακλέας, σκηνοθετεί στο αγαπημένο του Θέατρο Γκλόρια τον Επιθεωρητή του Νικολάι Γκόγκολ. Οι Θοδωρής Σκυφτούλης και Στέλιος Μάινας αναλαμβάνουν τους 2 κεντρικούς, πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Σε μια επαρχιακή πόλη στα βάθη της Ρωσίας, οι αρχές του τόπου νομίζουν από παρεξήγηση πως ένας άσχετος με την κρατική μηχανή, ένας ιδιόμορφος τυχοδιώχτης που απλώς τυχαίνει να βρίσκεται στην πόλη, είναι ο αναμενόμενος κρατικός Επιθεωρητής για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έστειλε η κυβέρνηση από τη Μόσχα.
Κι αυτή η παρεξήγηση ανατινάζει τους διοικούντες αυτής της πόλης.
Βουτηγμένοι στη διαφθορά, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εύνοιά του οι υπεύθυνοι των ιδρυμάτων της πόλης επιδίδονται σε κολακείες και απόπειρες δωροδοκίας, τον χρηματίζουν, ικανοποιούν τις επιθυμίες του και τις ορέξεις του πέφτοντας έτσι θύματα μιας μεγαλύτερης απάτης που αποκαλύπτει την αποσύνθεση της κρατικής μηχανής και των λειτουργών της.
Ο ψευτο-επιθεωρητής διασκεδάζει με τα καμώματά τους, τους εκμεταλλεύεται, τους εξευτελίζει απολαμβάνοντας τα πολυτελή καταλύματα και τις κολακείες κι αφού παίρνει αυτά που θέλει αποχωρεί.Στο τέλος όταν όλα αποκαλύπτονται η τιμωρία τους είναι αναπόφευκτη.
Όμως με την τεχνική της μαφιόζικης συναλλαγής, της συγκάλυψης και του πολιτικού αμοραλισμού βρίσκονται πάλι στον αφρό, υπηρετώντας το βαθύ κράτος της διαπλοκής.
Παίζουν: Θοδωρής Σκυφτούλης, Στέλιος Μάινας, Άνδρη Θεοδότου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Φραγκίσκη Μουστάκη, Γιάννης Λατουσάκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Άρης Κακλέας, Αργύρης Λάμπρου, Φαίη Φραγκαλιώτη, ΜάιραΓραβάνη.
Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας.
Πότε και πού: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 18:00 και 21:00, στο θέατρο Γκλόρια.
Εισιτήρια εδώ.
Τριαντάφυλλο στο στήθος
Το Πτι Παλαί υποδέχτηκε φέτος το θεατρικό κοινό με το Τριαντάφυλλο στο στήθος. Το κλασικό έργο του Τέννεσι Ουίλιαμς, που δεν απολαμβάνουμε τόσο συχνά στη σκηνή όσα τα υπόλοιπα αριστουργήματά του, ανεβαίνει σε μετάφραση, ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Σεραφίνας, ο Μάκης Παπαδημητρίου στον ρόλο του Αλβάρο και ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών.
Ο ίδιος ο Τέννεσι Ουίλαμς έλεγε πως το Τριαντάφυλλο στο στήθος είναι η μοναδική κωμωδία που έχει γράψει. Η παράσταση του Τσουρή επιχειρεί να αναδείξει την παραγνωρισμένη στη χώρα μας, κωμική πλευρά του έργου. Οι ήρωες βιώνουν συγκρουσιακές καταστάσεις, οι εντάσεις και οι τρυφερές στιγμές διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ οι συγκρούσεις αποκαλύπτουν πλήρως τον χαρακτήρα των προσώπων, μαζί με την ανθρώπινη διάστασή τους.
Το ανέβασμα του έργου σε αυτή τη νέα εκδοχή, ανοίγει επίσης δυναμικό διάλογο με την εποχή μας. Ο Ουίλιαμς έβαλε στο επίκεντρο –για ακόμη μία φορά– μία γυναίκα- ηρωίδα που εντάσσεται απόλυτα στους όρους και τους προβληματισμούς του καιρού της. Σε μια πραγματικότητα όπου η πατριαρχία διαποτίζει κάθε επίπεδο και ορίζει απόλυτα το τι είναι αποδεκτό ως σκέψη, ως πράξη, ακόμα και ως επιθυμία.
Η Σεραφίνα τολμά να διεκδικήσει την απελευθέρωσή της από μια κοινωνία που πιέζει «από μέσα» και να αυτοπροσδιοριστεί ως ένα πλάσμα ακέραιο. Έτσι, περνά πέρα και πάνω από την εποχή της και απαντά σ’ ένα αίτημα για το εδώ και το τώρα της κάθε γυναίκας και του κάθε ανθρώπου. Η διασκευή του Τσουρή, παρακολουθεί αυτή την σύγκρουση με τρυφερότητα και χιούμορ μέχρι και την τελική ρήξη.
Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Μάκης Παπαδημητρίου, Ζώγια Σεβαστιανού, Φοίβος Ριμένας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Ορνέλα Λούτη, Τόνια Μαράκη, Στρατής Χατζησταματίου, Λυδία Γιαννουσάκη και Κατερίνα Μεφσούτ.
Πότε και πού: Κάθε Πέμπτη- Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00 στο Πτι Παλαί.
Εισιτήρια εδώ.
Μαμά μου
Θα μπορούσε να γίνει μία ιδιωτική συμφωνία ή κι ένα επίσημο συμβόλαιο, ώστε 2 άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες να αποκτήσουν τη σχέση μητέρας και κόρης; Το ισπανικό έργο της Μάρτα Μπαρτσέλο, με τον ελληνικό τίτλο Μαμά μου! αποτυπώνει μία τέτοια σχέση «μητέρας» και «κόρης» μετά την απόφασή τους να εφαρμόσους τους όρους ενός τέτοιου συμβολαίου. Η «κόρη» αμείβει την άγνωστη γυναίκα για να εκτελεί τον ρόλο της «μάνας» και εκείνη εκτελεί πειστικά τα καθήκοντά της ως «μαμά».
Παίζουν: Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη Λάμη.
Πότε και πού: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θέατρο Μουσούρη.
Εισιτήρια εδώ.
Ο θάνατος του εμποράκου
55000 θεατές και 160 παραστάσεις μέτρησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ως Γουίλι Λόμαν στο εμβληματικό έργο του Άρθουρ Μίλερ, Ο θάνατος του Εμποράκου, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης στο θέατρο Ζίνα. Κι εκεί επέστρεψε για 2η χρονιά, έχοντας συνοδοιπόρους τους ηθοποιούς: Έφη Μουρίκη, Ρένο Ρώτα, Δημήτρη Γεροδήμο, Κατερίνα Μάντζιου, Γιώργο Κοσκορέλλο, Παναγιώτη Παπαδούλη, Σωκράτη Αγγελή.
Γραμμένο το 1949, το έργο Ο Θάνατος του Εμποράκου θεωρείται το κορυφαίο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στη διάλυση ολόκληρης της ζωής του.
Το εμβληματικό έργο του Άρθουρ Μίλερ, είχε γίνει ταινία το 1985 με τον Dustin Hoffman στον ρόλο του Γουίλι και τον John Malkovich στον ρόλο του Μπιφ.
Πότε και πού: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00 και Σάββατο στις 18:00 και 21:00 στο Θέατρο Ζίνα.
Εισιτήρια εδώ.