Το έθιμο της καλτσοδέτας είναι πολύ σέξι
- 21 ΙΑΝ 2015
Μπορεί να μην έχετε ξαναφορέσει καλτσοδέτα αλλά τώρα ήρθε η ώρα. Δεν επιβίωσε το έθιμο 700 χρόνια για να το χαλάσουμε εμείς. Ποιο έθιμο; Αυτό του πετάγματος της νυφικής καλτοδέτας. Το Yes I Do.gr, μας μαθαίνει όλες τις λεπτομέρειες.
Ακούστε την ιστορία. Οι συγγενείς του γαμπρού, για να επιβεβαιώσουν ότι ο γάμος ολοκληρώθηκε, έπρεπε να πάρουν ένα κομμάτι από τα εσώρουχά της.
Επειδή λοιπόν, κατέληγαν να ορμάνε πάνω στην καημένη τη νύφη και να σκίζουν νυφικά, εσώρουχα και να γδέρνουν την ίδια τη νύφη, καθιερώθηκε με τους αιώνες, ο γαμπρός να βγάζει την καλτσοδέτα της νύφης και να την πετάει στους άντρες.
Όποιος την έπιανε (το αντίστοιχο με την ανθοδέσμη στις γυναίκες) θα ήταν ο επόμενος που θα παντρευόταν. Σημαντική διευκρίνιση είναι πως οι καλτσοδέτες τότε, δεν ήταν σύμβολο σεξουαλισμού, αλλά πρακτικό αξεσουάρ των εσωρούχων, καθώς κρατούσαν τις κάλτσες της νύφης.
Θα με βολέψει η καλτσοδέτα; Σίγουρα δεν είναι κάτι που το φοράμε κάθε μέρα ούτε το να σε σφίγγει κάτι στο μπούτι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να σου συμβεί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα προσέξεις, θα αισθάνεσαι σαν να μην τη φοράς καν.
Το νούμερο; Θυμήσου πως κάτω από το νυφικό έχει ζέστη. Ακόμα και αν το νυφικό είναι αέρινο, η νευρικότητα της ημέρας, ανεβάζει λίγο τη θερμοκρασία, επομένως φρόντισε η καλτσοδέτα να μην σφίγγει ασφυκτικά το πόδι. Θα πρέπει όταν τη δοκιμάσεις να είναι επάνω στο πόδι σου σαν χάδι.
Δοκίμασέ την. Η μέρα του γάμου δεν είναι η κατάλληλη για να διαπιστώσεις πως η καλτσοδέτα σου, δεν σου κάνει. Βάλε ένα μακρύ φόρεμα, από κάτω τις καλτσοδέτες και βγες για ποτό και ίσως χορό. Εκεί θα κριθούν πολλά.
Το υλικό μετράει. Όπως και με τα εσώρουχα, όσο πιο καλό είναι το υλικό τους τόσο λιγότεροι ερεθισμοί προκαλούνται. Επίλεξε κάτι ελαφρύ και σίγουρα όχι νάυλον. Το σατέν και η δαντέλα είναι μάλλον οι καλύτερες επιλογές.
Το ύψος που θα την φορέσω. Σου προτείνω να την φορέσεις ακριβώς πάνω από το γόνατο, εκεί είναι το στενότερο σημείο του ποδιού, δεν τρίβεται το ένα με το άλλο πόδι και συνήθως ενοχλεί λιγότερο από τα υπόλοιπα σημεία του ποδιού.
Το μέγεθος. Εδώ το μέγεθος μάλλον δεν μετράει, καθώς οι περισσότερες καλτσοδέτες είναι one-size, ωστόσο πρέπει να σιγουρευτείς πως το λάστιχο δεν προκαλεί ασφυξία στο αίμα του ποδιού! Από την άλλη δεν μπορεί να είναι πιο μεγάλη από το πόδι σου, γιατί μπορεί στον χορό ή ακόμα και στο περπάτημα να βρεθεί πάνω από τα παπούτσια σου, κάτι που δεν το θέλουμε καθόλου.
Ποιος αγοράζει τις καλτσοδέτες; Δεν υπάρχει παραδοσιακή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Η νύφη, η κουμπάρα, οι φίλες της, μπορούν να αγοράσουν τις νυφικές καλτσοδέτες και μάλιστα αποτελούν και ένα ωραίο γαμήλιο δώρο!
Τι να προσέξω αν τις αγοράσω εγώ; Το υλικό, το σχήμα και το χρώμα. Αν το νυφικό είναι ένα αέρινο λευκό νυφικό που πέφτει χυτό στο σώμα, δεν μπορεί να διακρίνεται από μέσα μια πχ γαλάζια καλτσοδέτα με δαντέλες.
Αν όλα πάνε στραβά απλά βγάλτην. Πήγαινε στο μπάνιο, ή πες σε μια φίλη σου να σε βοηθήσει και βγάλτην. Δεν χρειάζεται να υποφέρεις τη μέρα του γάμου σου! Δώστη σε μια φίλη σου και το βράδυ βάλτην κάτω από το μαξιλάρι του άντρα σου.