Σπιτικά ψωμάκια με μαριναρισμένες φράουλες
- 27 ΜΑΙ 2015
Δεν είναι η πρώτη φορά που σου έχουμε δώσει ιδέες για να φτιάξεις τις φράουλες σου. Τι να θυμηθούμε; Τις γεμιστές με γρανίτα βασιλικού ή το sorbet ψημένης φράουλας; Αυτή τη φορά θα σου μιλήσουμε για φράουλες με σπιτικά ψωμάκια. Δηλαδή, όχι εμείς. Το cookbox.gr, που έχει και την τέλεια συνταγή.
200 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
45 γρ. ζάχαρη
10 ml χυμό λεμόνι
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
45 γρ. ζάχαρη άχνη
Αλάτι 1 κ.γ.
1/2 λεμόνι το ξύσμα του
150 γρ. βούτυρο και 20 γρ. επιπλέον για την επιφάνεια της ζύμης
240 ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ. σαντιγύ για το γαρνίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Άτομα: 6
Σε πρώτη φάση μαρινάρουμε τις φράουλες.
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για όση ώρα θα φτιάχνουμε τα ψωμάκια.Φροντίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μας ανα 15 λεπτά.
Για τα ψωμάκια:
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετούμε το αλέυρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το ξύσμα του λεμονιού.Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μας μέχρι να αναμιχθούν καλά.Προσθέτουμε και το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους και επεξεργαζόμαστε για περίπου 15 λεπτά.Τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και επεξεργαζόμαστε για 10-15 λεπτά ακόμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνουμε και τα χέρια μας και την ζυμώνουμε ελαφρά. Την χωρίζουμε σε 6 ίσια στρογγύλα κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Αποσύρουμε τις ζύμες απο το ψυγείο και τις βουρτσίζουμε με ένα πινέλο το οποίο έχουμε βουτήξει σε λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε τα κομμάτια της ζύμης για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρουμε τα ψωμάκια μας σε μια σχάρα ώστε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Βάζουμε το ένα μισό απο κάθε ψωμάκι σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και το ζωμό που έχουν δημιουργήσει. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με σαντιγύ και σερβίρουμε.