Ψητές πατάτες με παρμεζάνα που λιώνουν στο στόμα
- 5 ΦΕΒ 2014
Το cookbox.gr σου δείχνει μια απλή συνταγή για πετυχημένες πατάτες φούρνου. Μεταξύ μας, η παρμεζάνα κάνει τη διαφορά.
ΥΛΙΚΑ
1200 γρ. πατάτες baby κομμένες στη μέση
120 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι χοντροσπασμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Χρόνος Προετοιμασίας
45′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
8 άτομα
Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στην πρώτη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπόλ και τις ανακατεύουμε καλά με το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες ώστε να πάει παντού το τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις βάζουμε σε ένα μπόλ . Προσθέτουμε το μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού και τους κόκκους του κόκκινου πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού λίγο πριν σερβίρουμε.