Όλοι θα λιγουρεύονται αυτά τα ρολά κανέλας
- 7 ΑΥΓ 2015
Αν σου αρέσουν τα ρολά κανέλας (cinnamon rolls) τότε είσαι στο σωστό άρθρο και site με την πιο τέλεια συνταγή.
Κανείς δεν τα φτιάχνει μόνος του επειδή είναι περίπλοκα, δύσκολα και χρονοβόρα. Εμείς σου βρήκαμε την συνταγή που ψάχνεις, χωρίς περίπλοκα βήματα, για πεντανόστιμα και αφράτα ρολά κανέλας.
Υλικά:
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα χωρίς ζάχαρη αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτάλι κανέλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη + μια κουταλιά της σούπας (ξεχωριστά)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το γάλα αμυγδάλου, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε το να κρυώσει, ώστε να μην είναι καυτό.
2. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την μαγιά. Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και ξεκίνα να ανακατεύεις. Καθώς ανακατεύεις ρίξε λίγο λίγο το αλεύρι(1/2 τη φορά). Όταν δέσει, μετέφερε το σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για ένα λεπτό μέχρι να σχηματίσεις μια χαλαρή μπάλα.
3. Άλειψε το ταψί σου με λάδι κανόλα και πρόσθεσε την ζύμη σου. Κάλυψε με πλαστική μεμβράνη και άφησε το σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για καμιά ωρίτσα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
4. Όταν πιεις το καφεδάκι σου, πάρε το μείγμα και άνοιξε τη ζύμη σου σε ένα λεπτό ορθογώνιο. Βούρτσισε με 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα.
5. Στη συνέχεια τύλιξε το μέχρι να γίνει μπάλα και πάρε ένα μαχαίρι και κόψε την ζύμη σε κομματάκια.
6. Όταν τοποθετήσεις τα ρολά στο ταψί, άλειψε τον υπόλοιπο βούτυρο και κάλυψε την επιφάνεια με μεμβράνη. Τοποθέτησε το ταψί στην κορυφή του φούρνου και προθέρμανε στους 180 βαθμούς.
Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, βάλε το ταψί μέσα 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
7. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγα λεπτά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αν θέλεις και διαθέτεις σπίτι σου μπορείς να πασπαλίσεις από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και γάλα αμυγδάλου.