Δοκίμασε ριζότο με σοκολάτα και δε θα χάσεις
- 29 ΑΥΓ 2015
To cookbox.gr σου προτείνει να φτιάξεις ένα διαφορετικό ριζότο. Θα χρειαστείς μισή ώρα και μπόλικο σιρόπι σοκολάτας. Αν είσαι τολμηρή με τις γεύσεις, πειραματίσου και δε θα χάσεις.
15 γρ. βούτυρο
100 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
30 ml Brandy κεράσι
450 ml. γάλα
57 ml σιρόπι σοκολάτας
80 γρ. κεράσια αποξηραμένα
15 γρ. ζάχαρη
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
30 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει χρυσαφί.
Προσθέτουμε το brandy κεράσι και μαγειρεύουμε μέχρι να το απορροφήσει το ρύζι.
Ανακατεύουμε το γάλα με το σιρόπι σοκολάτας καλά και σιγά σιγά το προσθέτουμε στο ρύζι (όταν το απορροφάει βάζουμε λίγο ακόμα). Κάθε φορά που θα προσθέτουμε λίγο γάλα, το ρύζι θα είναι πιο πολύ ψημένο και πιο κρεμώδες.
Σιγοψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και όταν προσθέσουμε και την τελευταία ποσότητα γάλακτος χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κεράσια, την ζάχαρη και τις σοκολάτες.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί και η σοκολάτα να λιώσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Για σπιτικό σιρόπι σοκολάτας οδηγίες εδώ.