ΣΥΝΤΑΓΗ

Φτιάξε πανεύκολα κολοκυθάκια ογκρατέν

To cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου την απόλυτη συνταγή για κολοκυθάκια ογκρατέν.

ΥΛΙΚΑ

12 κολοκυθάκια (1,5 κιλό) κομμένα σε λεπτές φέτες

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα

225 ml. ελαιόλαδο ή φυτίνη

400 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

20 γρ. βούτυρο λιωμένο για το ράντισμα της μπεσαμέλ

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Χρόνος προετοιμασίας: 80′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτoμα: 6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια.

Σε ένα τηγάνι, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μερικά κολοκυθάκια και ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και βάζουμε δεύτερη στρώση κολοκυθάκια, μετά μπεσαμέλ και τυρί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να απλώσουμε όλα τα κολοκυθάκια φροντίζοντας η τελευταία στρώση μπεσαμέλ να είναι πιο παχιά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την τριμμένη φρυγανιά.

Ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Βγάζουμε το φαγητό μας από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar

Μύδια αχνιστά με ούζο, σαφράν & θυμάρι από το Χρήστο Τζιέρα