Το μυστικό υλικό για λαχταριστά σπιτικά hot dog
- 8 ΣΕΠ 2015
Το Mamapeinao μας δίνει το μυστικό για τα πιο νόστιμα σπιτικά hot dog.
2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 – 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
500 ml μπύρα
3 φραντζολάκια ψωμί για hot dog
sriracha για το γαρνίρισμα
μουστάρδα για το γαρνίρισμα
Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μπύρα μέχρι να αφρίσει ελαφρώς, χωρίς να βράσει. Βάζουμε μέσα τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τη μπύρα για 10 λεπτά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι.
Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε στο καθένα από 1 λουκάνικο και καραμελωμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε sriracha και μουστάρδα και σερβίρουμε.