H υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας
- 24 ΟΚΤ 2015
Η ζάχαρη είναι γνωστό πως δεν είναι ότι καλύτερο και πως θα είναι καλό να την αποφεύγουμε. Λοιπόν, εμείς σου δίνουμε ακόμα ένα λόγο.
Ίσως έχεις ξανακούσει πως η φρουκτόζη και η γλυκόζη είναι ίδιες ουσίες. Όχι, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και σε κάποια είδη ζάχαρης υπάρχει το ένα και σε άλλα το άλλο.
Η γλυκόζη είναι το είδος που μας δημιουργεί υδατάνθρακες όπως τα ζυμαρικά. Όταν η γλυκόζη μπαίνει στο σώμα σου, το σώμα σου θα την απορροφήσει εάν χρειάζεται, αν όχι( δηλαδή αν το στομάχι σου είναι γεμάτο) τότε θα περάσει στο υπόλοιπο μέρος του σώματος σου.
Η Φρουκτόζη, είναι μια ουσία που βρίσκεις συνήθως σε ζαχαρούχα ποτά, όπως όταν πίνεις σόδα. Χάρι σε ένα ένζυμο που εργάζεται σκληρά, το συκώτι σου θα λάβει την φρουκτόζη είτε την χρειάζεσαι είτε όχι. Το συκώτι θα εξακολουθεί να απορροφά και ότι περισσεύει θα το αποθηκεύει σε λίπος. Και σίγουρα φίλη μου αυτό δεν ακούγεται και δεν είναι καλό.
Αν αυτό συμβαίνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τότε μπορεί να αναπτύξεις συμπτώματα όπως είναι ο διαβήτης ή καρδιακή νόσος. Είναι τρομακτικό και επικίνδυνο γι αυτό πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα ζάχαρης που τρώμε ή το είδος ζάχαρης που επιλέγουμε.
Αν τρως κανένα μπισκοτάκι την ημέρα και γενικά προσέχεις τη διατροφή σου δεν είναι εύκολο να πάθεις τίποτα, γι αυτό μην ανησυχείς. Αν όμως όπου βλέπεις γλυκό το τρέχεις από πίσω, τότε σίγουρα αυτό δεν είναι ότι καλύτερο, γι αυτό να προσέξεις τη διατροφή σου και να αποφύγεις τα γλυκά.