Τα λάθη που κάνεις με τα μαντηλάκια καθαρισμού
- 1 ΔΕΚ 2015
Ο πάγκος που μαγειρεύεις είναι πολύ λερωμένος( έχει λίγα κομμάτια από τις πιπεριές που έκοψες, λίγα κομμάτια κοτόπουλου- γενικά είναι μια αηδία), εσύ παίρνεις ένα μαντηλάκι καθαρισμού κουζίνας και νομίζεις πως ξεμπέρδεψες με το λεκέ. Έλα όμως που όχι.
Μπορεί τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια να σκοτώνουν τρεις διαφορετικούς τύπους βακτηρίων αλλά όχι αν χρησιμοποιείς μόνο ένα και σε μεγάλη επιφάνεια.
Αν χρησιμοποιείς ένα πέρασμα σε μια μικρή περιοχή τότε η δουλειά που θέλεις γίνεται. Εάν όμως το χρησιμοποιείς σε μια μεγάλη επιφάνεια (σκουπίζεις και τον πάγκο και το φουρνάκι) τότε πιθανόν να εξαπλώνεις τα βακτήρια αντί να τα εξαφανίζεις. Και δεν το λέω εγώ αλλά οι ερευνητές στην Αγγλία.
Η λύση πια είναι; Θα καταναλώνεις δύο με τρία μαντηλάκια κάθε φορά που θα θέλεις να καλύπτεις μεγάλες επιφάνειες έτσι ώστε να μην εξαπλώνεις τα μικρόβια παντού. Αν πάλι είναι μικρός ο λεκές μια φορά αρκεί.