ΣΧΕΣΕΙΣ

7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο σύντροφό σου πριν μείνετε μαζί

Πριν πάρει η Χρυσή Ευκαιρία φωτιά και αρχίσετε και μετράτε κούτες καλό είναι να κάνετε μία συζήτηση και να ξεκαθαρίσετε μερικά πράγματα από την αρχή. Αβίαστα και αναίμακτα για ένα υπέροχο κοινό μέλλον.

1. “Γιατί το κάνουμε;”

Μετακομίζετε μαζί για να κάνετε οικονομία στα χρήματα και στο ενοίκιο; (Αν ναι, ελπίζουμε να μην είναι ο μόνος λόγος). Το κάνετε για να κάνετε τη σχέση σας περισσότερο επίσημη; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σημαντική έτσι ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις…

2. “Όταν μας συνέβησαν άσχημες καταστάσεις στο παρελθόν, τις αντιμετωπίσαμε σαν ομάδα;”

Θυμηθείτε τι κάνατε όταν ένα σκυλί δάγκωσε το δικό σου σκύλο εκείνο το βράδυ Κυριακής στη βόλτα του και έπρεπε να το πάτε στον κτηνίατρο. Αντιμετωπίσατε το πρόβλημα μαζί και με ψυχραιμία ή έριξε ο ένας στον άλλον τις ευθύνες; Μην ξεχνάς ότι η ζωή είναι σκληρή και ότι οι δύσκολες καταστάσεις είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.

3. “Πώς συνήθως λύνουμε τις διαφορές μας”

Οι παλιοί έλεγαν ότι μία καλή σχέση βασίζεται στα βήματα που κάνει ο καθένας προς τα πίσω. Αν δεν συνεργάζεσαι και αν δεν ξέρεις να υποχωρείς για το καλό της σχέσης τότε ίσως τα βρεις σκούρα. Ω ναι, πρέπει να βάλεις το εμείς πάνω από το εγώ.

4. “Τι θέλουμε για το μέλλον μας;”

Έχετε τους ίδιους στόχους; Ή ο ένας θέλει να ζήσει ελεύθερο πουλί και ο άλλος ονειρεύεται παιδιά;

5. “Τι θεωρούμε επιτυχημένη σχέση;”

Ας ορίσουμε την επιτυχία. Ακόμα και αν ο γάμος σας κάνει να βγάζετε ανεμοβλογιά, οφείλετε να αποφασίσετε τι είναι για τον καθένα που δείχνει ότι η σχέση σας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

6. “Ποιος θα πληρώνει για τι;”

Καλό είναι πριν τη μετακόμιση να καθορίσετε το budget σας. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και τις καλές σχέσεις.

7. “Πώς θα επικοινωνούμε μεταξύ μας τα οικονομικά μας;”

Συζητήσεις περί χρημάτων θα γίνουν σίγουρα. Και σίγουρα θα υπάρχουν και διαφωνίες. Ωστόσο, αυτές οι συζητήσεις είναι απαραίτητες να γίνονται για την αρμονία τις συμβίωσής σας. Αν για παράδειγμα ένας από τους δύο χρωστάει ας μην διστάσει το μοιραστεί με τον άλλον.