Φτιάξε εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
- 22 ΦΕΒ 2016
To cookbox.gr σου προτείνει να φτιάξεις μόνη σου μια γευστική σπανακόπιτα. Δε θα χρειαστείς πολύ χρόνο!
170 γρ. βούτυρο
900 γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Αλάτι 1 κ.σ. για τα λαχανικά και 1/2 κ.γ. για τη ζύμη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
220 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα για τη γέμιση και 1 αυγό για τη ζύμη
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 ml. ελαιόλαδο
480 ml νερό
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Άτομα: 12
Βάζουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά. Βάζουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη που θα χρειαστούμε αντί για φύλλο:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν. Κάνουμε ένα λάκο στη μέση του μίγματος και βάζουμε εκεί το λάδι, το αυγό και το νερό. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Βάζουμε μια ποσότητα απο το λιωμένο βούτυρο σε ένα ταψί και καλύπτουμε με αυτό τον πάτο του. Βάζουμε τη μισή ζύμη στο ταψί και φροντίζουμε να καλύψει καλά τον πάτο του ταψιού.
Χτυπάμε τα 4 αυγά και τα προσθέτουμε στο μπόλ με το μίγμα των λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αν δεν είναι αρκετή ώστε να καλύψει όλο το μίγμα δεν πειράζει.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.