ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για το κριθαρώτο με θαλασσινά στο Sea Bar

Είσαι ακόμα στην Αθήνα αλλά δεν ξέρεις και πότε θα μπορέσεις να μπεις στο πλοίο και να φτάσεις έστω Σαλαμίνα. Για όσους έχουν μείνει πίσω υπάρχει τρόπος να νιώσουν νησί και γεύσεις θαλασσινές. Σχεδόν νιώθω τα πόδια να πατούν άμμο και βότσαλο.

Στην Ηλιούπολη θα φας ένα από τα καλύτερα κριθαρώτα που μπορεί να γευτεί ουρανίσκος. Στο κριθαράκι παρέα κάνουν ζουμερές γαρίδες, καλαμαράκια και μύδια. Γεύση απαλή και ντελικάτη.

Η κατάλληλη προετοιμασία είναι η νηστεία. Μη φας πολύ το μεσημέρι στο σπίτι. Η μόνη μου συμβουλή. Το πιρούνι δε θα σταματάει και δικαίως. Δε φταις εσύ, ο μάγειρας φταίει.

Προτείνω στο τραπέζι σου να βρεθεί χωριάτικη σαλάτα με πέστο, σαρδέλα ψητή (έφαγα ένα πιάτο κι εγώ τη σαρδέλα ούτε να την μυρίσω), καβουροσαλάτα και φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Καλή χώνεψη, ραντεβού στο ”νησί”.

Θέλει η γαρίδα να κρυφτεί #seafood #shrimp #sea #seabar #summer #foodstagram

A photo posted by Despoina Dima (@despoinadima) on

 

Sea Bar

Γλάδστωνος 2, Ηλιούπολη