ΜΠΑΝΙΟ

Τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο σου

Το μπάνιο είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που απαιτούν καθημερινό καθάρισμα κι όλοι αποφεύγουν με αποτέλεσμα να μπαίνει ακόμα και σε στοιχήματα. Πάνε τα 20ευρα. Πλέον το στοίχημα έχεις ως εξής: ''Αν χάσω θα καθαρίσω το μπάνιο''. Χρειάζεται επιμέλεια και πρόγραμμα. Το σημαντικό για τη διατήρηση της υγιεινής είναι να μην αφήνεις να περάσουν πολλές ημέρες. καλύτερα να καθαρίζεις λίγο κάθε εβδομάδα παρά να σου βγαίνει η ψυχή μία φορά τον μήνα.

Κι όσο εσύ είσαι με την σφουγγαρίστρα στο χέρι, τα μικρόβια καραδοκούν. Κρύβονται σε σημεία που δεν πηγαίνει το μυαλό σου και θεριεύουν όσο εσύ τα αφήνεις στην ησυχία τους.

Το προφανές σημείο ”εστία μόλυνσης” είναι η λεκάνη αλλά αυτό το ξέρεις για αυτό και την καθαρίζεις πολύ συχνά με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο βρώμικα αντικείμενα του μπάνιου.

Κουρτίνα μπάνιου

 

Το ζητούμενο είναι να μη θυμίζει το μπάνιο φουρτουνιασμένο Αιγαίο για αυτό και τοποθετείς την κουρτίνα από τη μέσα πλευρά της μπανιέρας. Μόλις το νερό πέσει πάνω της εκείνη κολλάει και μένει έτσι. Μόνο αν την κουνήσεις για να στεγνώσει θα μετακινηθεί από τη θέση που πήρε. Η υγρασία δημιουργεί μύκητες και μούχλα. κατάλαβες τι είναι αυτά τα μαύρα στίγματα στο κάτω μέρος;

Χαλάκι

 

Παράς με βρεγμένα πόδια μόλις βγεις από την μπανιέρα και σπάνια το βγάζεις στο μπαλκόνι για να στεγνώσει. Μούχλα is calling. Μία φορά την εβδομάδα μπορείς να το ρίχνεις στο πλυντήριο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Νιπτήρας

 

Πλένεις τα χέρια σου, τα δόντια σου, το πρόσωπό σου. Από τα πιο βρώμικα σημεία που αμελείς να καθαρίσεις γιατί θεωρείς πως είναι καθαρό. Μπορείς να τον τρίψεις με νερό και ξύδι για να πεθάνουν τα μικρόβια και να έχει και άρωμα φρεσκάδας.

Σφουγγάρι

 

Η μόνιμη υγρασία συνθέτει ένα ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης μικροβίων. Όσο κι αν το στύβεις δεν γλιτώνεις. Θα πρέπει κάθε μηνά να το αντικαθιστάς με ένα καινούργιο ή μετά από κάθε πλύση να το κρεμάς στο μπαλκόνι να στεγνώσει.

Το ποτήρι της οδοντόβουρτσας

 

Από πότε έχεις να το αλλάξεις ή να το καθαρίσεις. Μπορεί και ποτέ από τότε που το αγόρασες για να μην ”τρέχουν” οι οδοντόβουρτσες γύρω γύρω. Τρέχει το νερό, συσσωρεύεται και μένει εκεί δημιουργώντας ένα ωραιότατο στρώμα μικροβίων.