ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για νηστίσιμα αλλά πεντανόστιμα μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια, όπως οι μακαρονάδες και η πίτσα, έχουν μια special θέση στην καρδιά μας και ό,τι και να γίνει δεν θα τα απαρνηθούμε ποτέ- εκτός αν ανήκεις σε αυτούς που αποφασίζουν να κάνουν νηστεία και να μην φάνε κρέας.

 Εδώ που τα λέμε όμως δεν υπάρχει λόγος να απαρνηθείς το αγαπημένο σου φαγητό, μπορείς απλά να αντικαταστήσεις τον κιμά με διάφορα λαχανικά (κολοκυθάκι, καρότο, πατάτα) ή όσπρια. Εμείς σου βρήκαμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για ρεβυθο- μπιφτέκια που δεν θα σε χορτάσουν και θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο τα αφράτα μπιφτέκια της μαμάς σου.

Υλικά

2 φλ. ρεβύθια βραστά

1/2 φλ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

1/2 φλ. βρασμένο ρύζι

1 κρεμμύδι

πάπρικα και κύμινο

1 κ.σ ταχίνι

1 κ.σ σουσάμι

ρίγανη και δεντρολίβανο για άρωμα

αλάτι, πιπέρι

λίγο λάδι

Εκτέλεση

1. Ρίξε σε ένα μίξερ τα ρεβύθια, τα μπαχάρια, τη μισή ποσότητα ψίχας, το κρεμμύδι, το ρύζι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και στη συνέχεια πρόσθεσε τα υγρά.

2. Άφησε για το τέλος το σουσάμι και βάλε (αν χρειαστεί την υπόλοιπη ψίχα).

3. Πλάσε τα μπιφτέκια και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 35 λεπτά.