Συμβουλές για να σου πετύχει το τσουρέκι
- 13 ΑΠΡ 2017
Είτε ετοιμάζεσαι να κάνεις παραδοσιακό τσουρέκι είτε θέλεις να δοκιμάσεις εναλλακτική συνταγή και να βάλεις στο παιχνίδι το ζαχαρούχο γάλα το μόνο που έχει σημασία είναι να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες. Βέβαια υπάρχουν και μικρά μυστικά, τα οποία μπορούν να απογειώσουν τη γεύση του τσουρεκιού και να εγγυηθούν την επιτυχία. Ο σεφ Βασίλης Τζίμας εξομολογείται τα δικά του μυστικά.
#Tip 1
Όταν πλάθουμε το τσουρέκι, δεν χρησιμοποιούμε πολύ αλεύρι γιατί θα φαίνεται μετά το ψήσιμο.
#Tip 2
Αν θέλετε να βάλετε κόκκινο αυγό, να το βάλετε 10 -15 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, όταν η ζύμη θα είναι ελαστική.
#Tip 3
Ο κρόκος με τον οποίο θα αλείψετε το τσουρέκι να είναι καλά αναμεμιγμένος με 2 κουταλιές νερό. Να κάνετε ένα ελαφρύ πέρασμα με ένα πινέλο, γιατί κατά την διάρκεια του ψησίματος το αυγό θα ”αρπάξει”, ενώ το τσουρέκι θα είναι άψητο.
#Tip 4
Αν δεν έχουμε σκόνη μαστίχας και μαχλεπίου, τα χτυπάμε ένα-ένα σε γουδί, με λίγη ζάχαρη για να μην κολλάνε στα τοιχώματα.
Βρες περισσότερες συνταγές και tips στο tzispot.com