Συνταγή για ζουμερές μπριζόλες με μουστάρδα και σκόρδο
- 11 ΜΑΙ 2017
Δε χρειάζεται να είναι Τσικνοπέμπτη για να εκφράσεις την αγάπη σου για τις μπριζόλες. Μπορείς να απολαύσεις νόστιμο χοιρινό κρέας με τις οδηγίες του σεφ Βασίλη Τζίμα, και να μην στέκεσαι μπροστά στην οθόνη κοιτάζοντας τη φωτογραφία με ανοιχτό το στόμα. Κάνε την ακόλουθη συνταγή κατά γράμμα και θα καταλάβεις τι έχανες τόσο καιρό που δεν έβαζες μουστάρδα στις μπριζόλες.
Υλικά
900gr μπριζόλες χοιρινές
1 κ.γ πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ βούτυρο
3 σκόρδα ολόκληρα
1 φύλλο δάφνης
350ml γάλα
60gr μουστάρδας Dijon
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε, και τις περνάμε με την πάπρικα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τις μπριζόλες 2-3 λεπτά την καθεμία. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά Ρίχνουμε το βούτυρο και τα σκόρδα, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το γάλα, την μουστάρδα το φύλλο δάφνης και τον χυμό. Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες μέσα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 – 25 λεπτά. Αφαιρούμε τις μπριζόλες, αν δεν έχει δέσει καλά η σάλτσα την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com