8 σημάδια ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου
- 20 ΙΟΥΝ 2017
Πώς έλεγαν οι Coldplay; ''Nobody said it was easy, It's such a shame for us to part, nobody said it was easy, no one ever said it would be this hard''. Αυτοί οι στίχοι μπορούν να περιγράψουν άνετα ένα χ,ψ χωρισμό ή μάλλον ό,τι αισθάνεται αυτός που τον χώρισαν, γιατί συνήθως αυτός που φεύγει από μια σχέση τραγουδάει ''Μόλις χώρισα, θα βγω για να τα σπάσω, μόλις χώρισα, τα πίνω να γιορτάσω'' (ναι, ναι έκανα quote Κωνσταντίνο Χριστοφόρου).
Ωραία, χώρισες- δηλαδή σε χώρισαν ή έστω συμφώνησες να χωρίσετε γιατί έβλεπες ότι δεν τράβαγε άλλο η κατάσταση μεταξύ σας. Και τώρα τι; Το κλισέ του Hollywood θέλει την εκάστοτε χωρισμένη να βλέπει romcoms αγκαλιά με ένα κουβά παγωτό και να βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε. Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά και καμία ταινία ή λίστα δεν πρόκειται να χωρέσει όσα αισθανόμαστε.
Εμείς ωστόσο θα κάνουμε μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα 8 πιο συνηθισμένα σημάδια, που αποδεικνύουν ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου. Παρέα σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η αγαπημένη μας Rachel Green, γιατί είναι ΠΟΛΥΦΙΛΗΜΑΣ και γιατί βρήκα αυτό το gif που είναι στο top10 των καλύτερων στιγμών της.
Σημάδι #1
Πιστεύεις ότι μπορείτε να μείνετε φίλοι ή έστω φίλοι με προνόμια
Μισό λεπτό να γελάσω σαρκαστικά ενώ χαϊδεύω το mouse γιατί δεν έχω πρόχειρη μια γάτα. Ναι, οκ, όχι. Οι πρώην ΔΕΝ είναι φίλοι μας, για κάποιο λόγο έγιναν πρώην και πρέπει να παραμείνουν στο παρελθόν, όπου ανήκουν. Ναι, είναι υγιές και ώριμο να πιστεύεις ότι μπορείς να παραμείνεις φίλη με τον πρώην σου, αλλά στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει σπάνια και απαιτεί απίστευτη ωριμότητα και από τις δύο πλευρές. (Αν ο άλλος είναι μ****, ό,τι και να κάνεις, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, δεν θα σταματήσει να είναι μ****).
Σημάδι #2
Δεν έχεις κλάψει ακόμα
Όταν χωρίζουμε δεν μας δίνει κάποιος μια how to λίστα ώστε να ξέρουμε ακριβώς πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό που μας συνέβη. Κανείς δηλαδή δεν βιώνει τα 5 στάδια της θλίψης (άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή) πάντα με την ίδια σειρά, αυτά που σκεφτόμαστε μπλέκονται μέσα μας και συνήθως γίνεται ένας μικρός χαμός στο κεφάλι μας. Το γεγονός ότι δεν έχεις κλάψει δεν είναι δηλαδή απαραίτητα κακό, μπορεί να μην κλαις γενικότερα, αλλά καλώς ή κακώς πρέπει να θρηνήσεις με το δικό σου τρόπο τη σχέση που τελείωσε ώστε να πας παρακάτω.