Μαρμελάδα αχλάδι, που είναι και της εποχής
- 23 ΙΟΥΛ 2017
Τα φρούτα της εποχής γίνονται εξαιρετικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Ας ξεκινήσεις από τα πιο απλά που είναι η μαρμελάδα και συνεχίζεις στα πιο σύνθετα με τα χειμερινά φρούτα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη αλλά πρέπει να προσέξεις στο βήμα της αποστείρωσης των γυάλινων βάζων που θα την τοποθετήσεις. Τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 20 λεπτά.
Τα υλικά που θα χρειαστείς
1 κιλό αχλάδια (τα ζυγίζεις, αφού πρώτα τα έχεις καθαρίσει)
500 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
χυμός λεμονιού
Περνάμε στην εκτέλεση
Κόβεις τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζεις σε κατσαρόλα με λίγο νερό και το χυμό λεμονιού.
Σε μέτρια φωτιά τα αφήνεις μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζεις και προσθέτεις τη ζάχαρη, ελάχιστο νερό, λίγο χυμό λεμονιού και την κανέλα.
Τώρα χρησιμοποιείς δυνατή φωτιά. Ανακατεύεις κατά διαστήματα.
Μόλις τα αχλάδια βράσουν (θα λιώσουν και είναι το επιθυμητό) τα αφαιρείς από τη φωτιά.
Γεμίζεις τα βαζάκια και είσαι έτοιμη.
Επόμενη κίνηση