Συνταγή για vegan τρουφάκια μαύρης σοκολάτας με ένα μυστικό συστατικό
- 19 ΔΕΚ 2017
Τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να μετονομαστούν σε γιορτή γλυκού, καθώς αυτές τις μέρες καταναλώνουμε ΠΟΛΛΑ και δείχνουμε την αγάπη μας σε οτιδήποτε σιροπιαστό και πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Αν όμως δεν αγαπάς τον μπακλαβά και τον κουραμπιέ και δεν θέλεις να τρως γλυκά με πολλές θερμίδες τότε ήρθε η ώρα να σου συστήσουμε τη συνταγή για vegan τρουφάκια μαύρης σοκολάτας με αβοκάντο. Ω, ναι, αυτή η συνταγή δεν έχει ίχνος βουτύρου και ζάχαρης, ωστόσο είναι πλούσια σε γεύση! Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Υλικά
Σάρκα από 1 μέτριο αβοκάντο
300 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
2 κ.σ σκόνη άγλυκο κακάο και 1/2 φλ. για το γαρνίρισμα
1 κ.σ λικέρ
1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
1. Λιώσε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός.
2. Λιώσε τη μισή ποσότητα σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας μια φορά ή μέχρι να λιώσει τελείως.
3. Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα στο αβοκάντο και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Ψιλόκοψε την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακάτεψέ την με το υπόλοιπο μείγμα.
5. Πρόσθεσε το λικέρ και 1/4 από την ποσότητα του πιπεριού.
6. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
7. Βάλε το κακάο σε ένα ταψάκι και αφού πλάσεις τις τρούφες, πέρνα τες από εκεί για να γεμίσουν κακάο.
Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο ή σε περιβάλλον με θερμοκρασία δωματίου.