ΣΠΙΤΙ

Πώς θα καθαρίσεις τα ταψιά από τα καμένα λίπη

Αυτές τις ημέρες η κουζίνα σου θα πάρει κυριολεκτικά φωτιά ενόψει ρεβεγιόν και τραπεζωμάτων. Τα ταψιά θα γεμίσουν με νοστιμιές, οι οποίες όμως θα καταναλωθούν από τους φίλους και τους συγγενείς σου. Τι θα μείνει; Μόνο τα καμένα λίπη, τα οποία ξέρουμε πολύ καλά πόσο εκνευριστικά δύσκολα φεύγουν.

 

Αν δεν θέλεις να κάθεσαι να τρίβεις με τις ώρες (χωρίς αποτέλεσμα), μέρες που είναι, ακολούθησε το παρακάτω κόλπο και ευχαρίστησέ μας μετά τις γιορτές.

Τα απαραίτητα

Χαρτί κουζίνας

Ζεστό νερό

Μαγειρική σόδα

Ας ξεκινήσει το καθάρισμα

Βρέχεις το χαρτί κουζίνας με ζεστό νερό και το απλώνεις πάνω στο ταψί.

Θα χρειαστεί αρκετή ώρα μέχρι να λιώσουν τα λίπη για αυτό έχε υπομονή.

Όσο περιμένεις, φτιάχνεις μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό.

Αφαιρείς το χαρτί και απλώνεις στο ταψί την πάστα.

Την αφήνεις για μία ώρα ώστε να δράσει και μετά σειρά έχει το τρίψιμο.

Με ένα σφουγγαράκι τρίβεις τα σημεία με τα επίμονα λίπη προσέχοντας να μην χαράξεις το ταψί.

Πλένεις με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων.

Έτοιμο και αστραφτερό!