ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σπιτικά αμερικάνικα bagels

Συνταγή για αφράτα, σπιτικά bagels από το cookpad.gr

Υλικά για 5 bagels:

500 γραμμάρια χωριάτικο αλεύρι (για ψωμιά)

2 κ.γ μαγιά

1 κ.σ. ζαχαρη

1 κ.γ. αλάτι

3 κούπες χλιαρό νερό ή όσο χρειαστεί

1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα

Toppings (προαιρετικά):

Σουσάμι

Σπόροι παπαρούνας (poppyseed)

The works

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτεις τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Προσθέτεις 1/3 ποτηριού χλιαρό νερό και αρχίζεις να τα ανακατεύεις, ζυμώνεις στο μίξερ (περίπου 10 λεπτά). Προσθέτεις όσο νερό χρειαστεί (περίπου 3 φλιτζάνια). Θέλουμε να είναι σφιχτή η ζύμη και ελαφρώς υγρή.

Σκεπάζεις και αφήνεις να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

Το ζυμώνεις ξανά και αφήνεις να ξεκουραστεί άλλα 10 με 20 λεπτά. Ακολούθως, το κόβεις σε 5 μπάλες (βάρους 150 γραμμάρια το καθένα).

Τα σκεπάζεις για 30 λεπτά περίπου. Τα παίρνεις στο χέρι και με ένα δάκτυλο τους κάνεις μια τρύπα στη μέση. Τα αφήνεις ξανά σκεπασμένα για ακόμα 15-30 λεπτά.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 Κελσίου.

Βράζεις νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει χαμηλώνεις την ένταση σε μεσαία προς χαμηλή. Βάζεις μέσα (με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας)  δυο ή τρία μπέιγκελ. Θα κάτσουν κάτω αλλά θα βγουν στην επιφάνεια. Μόλις βγουν πάνω στην επιφάνεια τα αφήνεις 90 δευτερόλεπτα και τα γυρίζεις για άλλα 90 δευτερόλεπτα. Τα βγάζεις σε σχάρα.

Τα αλείφεις με το αυγό. Σε αυτό το στάδιο αν τα θέλεις σκέτα τα ψήνεις στο φούρνο. Εναλλακτικά τους βάζεις τα toppings της αρεσκείας σου.

Ψήνεις στο φούρνο, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, για 18-20 λεπτά.

Έτοιμα, καλή απόλαυση!

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κουλουράκια κανέλας, εύκολα, γρήγορα και χωρίς μίξερ

Λαχταριστά ψωμάκια μπριός για Burger και όχι μόνο

Ντάκος σαλάτα (ελαφριά παραλλαγή)

 

Φωτογραφία: Cookpad