Συνταγή για γεμιστά μελομακάρονα της Λασκαρίνας Γερασίμου
- 17 ΔΕΚ 2018
Το Tastyday.gr ετοιμάζει μελομακάρονα, ένα άκρως χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μία συνταγή που χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια αλλά αξίζει τον κόπο.
YΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Δύο ποτήρια λάδι
ένα ποτήρι βούτυρο
Δύο αυγά χτυπημένα
τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
μισό κουταλάκι σόδα
ελάχιστα κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει. (περίπου 1,5 σακούλα-κάτι λιγότερο.
Για τη γέμιση
χοντροκομμένα καρύδια
μπόλικη κανέλα
λίγη ζάχαρη
ελάχιστο γαρύφαλλο
Για το μέλωμα
δύο φλιτζάνια μέλη
δύο φλιτζάνια ζάχαρη
δύο φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μίξερ επί δεκαπέντε λεπτά χτυπάμε λάδι, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Προσθέτουμε χυμό, ξύσμα, σόδα και χτυπάμε ακόμα 15 λεπτά. Τμηματικά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Σε κάθε κομματάκι ζύμης ανοίγουμε με το δάχτυλο ένα αυλάκι, βάζουμε την γέμιση, το κλείνουμε. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μόλις κρυώσουν τα μελώνουμε.
Για το μέλωμα βράζουμε τα υλικά για ένα λεπτό και μετά χαμηλώνουμε την ένταση στο 1 και βράζουμε τα κρύα μελομακάρονα για 5 λεπτά.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε αμέσως επάνω τους τριμμένο καρύδι, ζάχαρη και κανέλα.
Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr
Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, δημητριακά ρυζιού και κράνμπερις