Συνταγή για αρωματικό αλάτι
- 8 ΦΕΒ 2019
Το Tastyday.gr έχει σήμερα μία ιδιαίτερη συνταγή που επιλέγεις εσύ τα μυρωδικά της αρεσκείας σου. Αρωματισμένο αλάτι ιδανικό για ψητά και ψάρι.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
1 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα λεμονοθύμαρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα γουδί (κατά προτίμηση μαρμάρινο) το χονδρό αλάτι, τα φύλλα δενδρολίβανου, το λεμονοθύμαρο και το θαλασσινό αλάτι και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Μεταφέρουμε το μείγμα αλατιού σε ένα ταψί το οποίο έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί. Το απλώνουμε καλά και το αφήνουμε για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να στεγνώσει. Μεταφέρουμε το αρωματισμένο αλάτι μας σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Είναι ιδανικό για ψητά κρέατα, ψάρια, σαλάτες και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δενδρολίβανο και το λεμονοθύμαρο με όποιο μυρωδικό μας αρέσει, όπως ρίγανη ή κορίανδρο.
Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr