Τι πρέπει να κάνεις και τι όχι αν πάρει φωτιά το τηγάνι με το λάδι
- 27 ΣΕΠ 2020
Είσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις. Έχεις όλα τα υλικά στον πάγκο και μόλις έριξες το λάδι για να ζεσταθεί και στη συνέχεια να σωτάρεις κρεμμύδι. Χτυπάει το τηλέφωνο και για λίγα λεπτά απομακρύνεσαι. Μόλις επιστρέφεις το τηγάνι με το λάδι έχει πάρει φωτιά. Επιβάλλεται να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να κινηθείς άμεσα ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα.
Τι πρέπει να κάνεις
Κλείνεις την παροχή ρεύματος.
Βάζεις πάνω στο τηγάνι ένα μεταλλικό καπάκι ώστε να σκεπάσει το σκεύος ώστε να μην τροφοδοτείται η φωτιά με οξυγόνο και να σβήσει.
Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις
Ποτέ μην ρίξεις νερό σε μια φωτιά που προκλήθηκε από λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο, οποιοδήποτε λίπος), επειδή αυτό θα λειτουργήσει σαν εκρηκτικό και η λιπαρή ουσία θα πεταχτεί πυροδοτώντας το σκεύος.
Μην προσπαθήσεις να μετακινήσεις το τηγάνι γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να συμβάλει στην διάδοση της φωτιάς.