ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα

Πανεύκολη, βελούδινη και πεντανόστιμη σκορδαλιά. Μπορείτε να συνοδεύσετε με μπακαλιάρο ή με οτιδήποτε τραβάει η όρεξή σας. Μία συνταγή από το Cookpad.gr.

Υλικά

4 μερίδες

500 γρ πατάτες καθαρές χωρίς την φλούδα

Μπόλικο νερό για να βράσουν +1 κτγ αλάτι

3-4 σκελίδες σκόρδο ανάλογα πόσο καυτερή την θέλουμε

100 ml ελαιόλαδο

25 ml λευκό ξύδι

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

2-3 κτσ νερό από τις βρασμένες πατάτες

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φλούδες από πατάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στην συνέχεια τις βράζουμε για 15′-20′ σε μπόλικο νερό μαζί με 1 κτγ αλάτι. Τέλος κρατάμε 1 ποτήρι του κρασιού από το νερό που τις βράσαμε και το υπόλοιπο το πετάμε.

Στο μουλτι ή στο μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες σε κομματάκια. Στην συνέχεια το λάδι, το ξύδι, αλατοπίπερο κατά βούληση και 2-3 κτσ από το νερό που βράσαμε τις πατάτες. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.

Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Σκορδαλιά με Πατάτα και Παντζάρι

Μπακαλιάρο – κροκέτες σκορδαλιά

Νηστίσιμος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25 Μαρτίου

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr