ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για γεμιστά με μανιτάρια

Για όσους νηστεύουν το κρέας την Σαρακοστή, τα γεμιστά με μανιτάρια, είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική. Μία συνταγή από το Cookpad.gr.

Υλικά

Πιπεριές χρωματιστές

Ντομάτες

1 κουταλιά πελτέ

2-3 τριμμένα καρότα

1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 κρεμμύδια φρέσκα

2-3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι- πιπέρι- κύμινο

Ρύζι (1 κουταλιές/ πιπεριά)

Πατάτες

2 φλιτζάνακια του καφέ λάδι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σωταρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μετά το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα καρότα και μετά από λίγο το ρύζι και το ανακατεύουμε για 2- 3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες που αδειάσαμε και τον πελτέ. Ρίχνουμε λίγο νεράκι, τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε 5 λεπτάκια να πιει το ρύζι τα υγρά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε πατατούλες στο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Γεμιστά από Κρήτη

Γεμιστά με ρύζι και φέτα

Μοναστηριακά γεμιστά

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr