ΔΙΑΙΤΑ

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: το λίπος στο φαγητό δεν είναι απαραίτητα βλαβερό

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο κατά διαστήματα να "δαιμονοποιείται" και μία συγκεκριμένη ομάδα τροφών σε ό,τι αφορά την υγιεινή διατροφή.

Πότε οι υδατάνθρακες, πότε το άμυλο, σχεδόν μόνιμα το λίπος. Εκεί, όμως, είναι που έγκειται το λάθος: στο τσουβάλιασμα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες αυτομάτως βλαβεροί για τον οργανισμό, ούτε το άμυλο γενικότερα και πόσο μάλλον το λίπος.

Σε αυτό το τελευταίο είναι που θα σταθούμε, καθώς υπάρχει μία τάση -σε πολλές περιπτώσεις- να αποκλείεται το λίπος συνολικά, από τα διαιτολόγια όσων προσπαθούν να αδυνατίσουν. Δες, λοιπόν, μερικούς λόγους που δεν πρέπει να αποκλείσεις εντελώς το λίπος από τη διατροφή σου.

1) Το λίπος δίνει ενέργεια στον οργανισμό

Ενέργεια απαραίτητη για να ανταπεξέλθεις στις διάφορες δραστηριότητές σου καθημερινά.

2) Το λίπος δίνει νοστιμιά στο φαγητό

Πράγμα που σημαίνει ότι αποκτάς πιο γρήγορα αίσθηση πληρότητας (όσο αντιφατικό και αν ακούγεται αυτό).

3) Πολλά τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά, είναι πλουσιότερα σε ζάχαρη και αλάτι

Κι αυτό γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο να αναπληρώσουν τη χαμένη γεύση.

4) Εφόσον τρως κατά πλειοψηφία “καλά” λιπαρά, είναι οκ

“Καλά” εννοώντας τα προερχόμενα από φυτικές πηγές.