TIPS

Σφουγγάρισμα: Ο σωστός τρόπος να το κάνεις, ανάλογα με το πάτωμα

Unsplash

Έρχεται το Σαββατοκύριακο και πιάνεις τη σκούπα, τη σφουγγαρίστρα και ό,τι χρειάζεται καθάρισμα στο σπίτι τέλος πάντων. Χλωρίνη, αρωματικό υγρό και έτοιμη. Είσαι σίγουρη όμως ότι το πάτωμα έχει καθαριστεί καλά;

Αν έχεις μικρό παιδί στο σπίτι ή αν πέρασες καραντίνα (που πέρασες), άρχισες να παρατηρείς τους λεκέδες και τα σημάδια στο πάτωμα. Άρα κάτι γίνεται λάθος. Ακόμα και στην περίπτωση που σου φαίνεται καθαρό.

Το σφουγγάρισμα στο παρκέ

Ιδανικά, χρειάζεσαι μία σφουγγαρίστρα με flat επιφάνεια και κάλυμμα με μικρο ίνες. Η κεφαλή πρέπει να μπορεί να πλένεται ώστε να ξεκινάς πάντα το σφουγγάρισμα με καθαρό σκεύος. Αντί για χλωρίνη, βάλε σαπούνι με ουδέτερο pH (1/4 κουταλάκι του γλυκού) στον κουβά με ζεστό νερό.

Ξεκινάμε με κλασικό σκούπισμα πάντα. Κάθε φορά που βουτάς της σφουγγαρίστρα, θα καθαρίζεις 30 τετραγωνικά μέτρα και όχι παραπάνω. Αν το νερό σκουρύνει, άλλαξέ το, αλλιώς καθαρίζεις με βρώμικο νερό.

Το σφουγγάρισμα σε πλακάκια

Χρησιμοποίησε το ίδια μείγμα του κουβά αλλά τώρα πρόσθεσε ένα φλιτζάνι ξίδι. Ξεκίνα πάλι με σκούπισμα. Και καθάρισε μέχρι να σκουρύνει το νερό, όπου και θα το αλλάξεις. Αν δεν έχεις σφουγγαρίστρα με flat επιφάνεια, που είναι πιο νέας τεχνολογίας, κάντο με την κλασική. Απλώς φρόντισε να αλλάζεις τις κεφαλές ώστε να είναι όσο πιο καθαρές γίνεται.

Πόσο συχνά πρέπει να σφουγγαρίζεις;

Η κουζίνα και το μπάνιο χρειάζονται σφουγγάρισμα μία φορά τη βδομάδα. Για να αποφύγεις το πολύ συχνό σφουγγάρισμα, χρησιμοποίησε ειδικά παντοφλάκια μέσα στο σπίτι και μην είσαι ξυπόλητη. Δες γιατί δεν κάνει καλό και στα πόδια σου