ΣΥΝΤΑΓΕΣ
SPONSORED

Πώς θα συνοδεύσεις σωστά τη δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα σου

24Media Δημήτρης Δημόπουλος

Τι είναι το καλοκαίρι; Βουτιές, άμμος στην πετσέτα, παγωτά, καρπούζι και τζιτζίκια στο background να σε κάνουν να εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ το καλοκαίρι. Για κάποιους όμως είναι βόλτες στην πόλη, αρκετή δουλειά και υψηλές θερμοκρασίες. Δεν πτοούμαστε όμως. Ξέρω πώς θα γίνει το καλοκαίρι μου λίγο πιο δροσερό. Κι ας μην βουτήξω άμεσα σε καταγάλανα κυκλαδίτικα νερά.

Θα βρω τη δροσιά που χρειάζομαι σε μία σαλάτα. Το ιδανικό φαγητό για το σπίτι, το γραφείο, το μεσημέρι, το βράδυ αλλά και τη θάλασσα. Οι συνδυασμοί αμέτρητοι και η θρεπτική αξία υψηλότατη. Και επειδή βρήκα την όρεξη να δημιουργήσω μία σαλάτα που δεν είναι το κλασικό μαρούλι ή η χωριάτικη, είπα να τη μοιραστώ μαζί σου. Είναι πεντανόστιμη, δροσερή και σούπερ θρεπτική. Και τη συνόδευσα με την πιο δροσιστική παρέα. Την ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ. Μία μπύρα και μία σαλάτα και θα νιώσεις ότι είσαι στην ταβέρνα του νησιού.

Γιατί μπορεί να βιώνουμε το πιο περίεργο καλοκαίρι της ζωής μας και να μην ξέρουμε πολλά. Ξέρουμε όμως ότι η ΑΛΦΑ έχει συμβάλει στη δημιουργία του κλασικού ελληνικού καλοκαιριού για όλους μας. Το φετινό, θα το διαμορφώσεις όπως θέλεις και θα το φέρεις στα δικά σου μέτρα. Όπως έκανε και η ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ για εμάς που δεν πίνουμε ή που απλά αναζητάμε το ιδανικό συνοδευτικό για αυτήν την υπέροχη ελαφριά σαλάτα.

24Media / Δημήτρης Δημόπουλος

Summer beets: Πράσινη σαλάτα με παντζάρι, φράουλα, φέτα και καρύδι

24Media / Δημήτρης Δημόπουλος

Υλικά για 2 άτομα:

1 συσκευασία ανάμικτες πρασινάδες εποχής (125 γραμ.)
2 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
6-8 φράουλες, κομμένες σε ανόμοια κομμάτια
140 γραμ. φέτα, σπασμένη σε κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας καρύδια, χοντροκομμένα

24Media / Δημήτρης Δημόπουλος

Για τη βινεγκρέτ:

60 γραμ. παντζάρι
60 γραμ. φράουλες
100 γραμ. ελαιόλαδο
40 γραμ. λευκό ξίδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Για τη βινεγκρέτ, τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τις πρασινάδες εποχές, τη μισή ποσότητα από τα παντζάρια και τις φράουλες. ‘Έπειτα προσθέτουμε 2 κουταλιές από τη βινεγκρέτ. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα παντζάρια και τις φράουλες. Τέλος, γαρνίρουμε με τη φέτα και τα χοντροκομμένα καρύδια.

24Media / Δημήτρης Δημόπουλος
Δημήτρης Δημόπουλος

24Media / Δημήτρης Δημόπουλος

Σημαντικό tip για να πιεις σωστά την ΑΛΦΑ χωρίς αλκοόλ: Αν η θερμοκρασία της μπύρας δεν είναι 3-4 βαθμοί Κελσίου, την βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε μέχρι να παγώσει. Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή και η μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ αξίζει σίγουρα την αναμονή.