Γλυκιά τάρτα με κολοκύθα, για να γιορτάσεις σωστά το Halloween
- 30 ΟΚΤ 2020
Θα με ρωτήσεις αν είχα και στο χωριό μου τάρτα με κολοκύθα και γιατί να μην προτιμήσεις την κολοκυθόπιτα; Μου αρέσουν και οι δύο επιλογές, οπότε θα φτιάξω και τις δύο. Γιατί όμως να μην δοκιμάσεις την κλασική αμερικάνικη συνταγή που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του Halloween αλλά και του Thanksgiving (θα μιλήσουμε αργότερα για αυτό);
Η συνταγή που ακολουθεί αποτελείται από έτοιμη ζύμη που μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ. Αν θέλεις όμως να φτιάξεις τη δική σου ζύμη για τάρτα με κολοκύθα, δες εδώ την πρόταση της Madame Ginger.
Υλικά για τάρτα με κολοκύθα:
750 γραμ. κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
350 γραμ. ζύμη για τάρτα
λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
140 γραμ. ζάχαρη άχνη
μισό κουταλάκι αλάτι και μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κανέλα
2 χτυπημένα αυγά
25 γραμ. λιωμένο βούτυρο
175 ml γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Βάλε την κολοκύθα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, κάλυψε με νερό και άστην να σιγοβράζει (καλυμμένη) για 15 λεπτά. Σούρωσε και άφησε την κολοκύθα να κρυώσει.
2. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Άνοιξε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και άπλωσέ την σε ταρτιέρα περίπου 20 εκατοστών. Βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά και ψήσε στον φούρνο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Άσε τη ζύμη άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και άφησέ την έξω να κρυώσει.
3. Ανέβασε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλε την κολοκύθα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη μισή κανέλα. Πρόσθεσε τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα και όλο μαζί στο μπολ με την κολοκύθα. Ρίξε το μείγμα πάνω στην τάρτα και ψήσε για 10 λεπτά, μετά κατέβασε τον φούρνο στους 180 και ψήσε για άλλα 35-40 λεπτά.
4. Άφησε την τάρτα να κρυώσει και μετά αφαίρεσέ την από την ταρτιέρα. Πρόσθεσε την υπόλοιπη κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις λίγη σαντιγί. Τρώγεται κρύα.