3 λάθη που κάνεις με την κρέμα σώματος και πρέπει να τα σταματήσεις
- 1 ΙΟΥΝ 2021
Η κρέμα σώματος είναι το hero product στην περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός μας. Πριν λίγο καιρό από αυτή εδώ τη στήλη, είδαμε γιατί είναι σημαντική και ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να την απλώνουμε στο σώμα μας.
Αυτή τη φορά θα μείνουμε στα 3 πιο βασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες με την κρέμα σώματος και πρέπει να σταματήσουμε εδώ και τώρα. Τι λες;
1. Μην την τσιγκουνεύεσαι
Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι. Μπορείς απλά να το παραδεχτείς στον εαυτό σου: Τσιγκουνεύεσαι να βάλεις αρκετή ποσότητα από την κρέμα σώματος για να μην τελειώσει γρήγορα. Μιλάμε για μία κρέμα σώματος που μπορείς να ξαναγοράσεις ή να δοκιμάσεις μία άλλη από άλλο brand. Λογικέψου. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει από την άλλη πλευρά, πως χρειάζεται να αδειάσεις μία ολόκληρη συσκευασία στο σώμα σου. Μία γενναιόδωρη ποσότητα αρκεί για να ενυδατωθείς!
2. Δεν κάνεις τις σωστές κινήσεις
Δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά και τα σημεία που εφαρμόζεις την κρέμα σώματος. Θα μου πεις τι κάνω λάθος; Θα σου απαντήσω με ερώτηση: Είσαι σίγουρη πως εκτός από τα χέρια σου την εφαρμόζεις πχ και πίσω από το γόνατά σου, στην πλάτη, την κοιλιά ή στους αγκώνες σου; Κάθε σημείο μετράει!
3.Δεν αφουγκράζεσαι τις ανάγκες σου
Και θα με ρωτήσεις υπάρχουν ενυδατικές κρέμες σώματος που είναι κατάλληλες και ακατάλληλες; Άλλες που ενυδατώνουν πιο λίγο και άλλες πιο πολύ; Τις απαντήσεις θα βρεις στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Διάλεξε ανάμεσα σε μία πιο «ελαφριά» body lotion ή ένα πιο «πλούσιο» body butter, ανάμεσα σε μία κρεμώδη ή πιο ελαιώδη φόρμουλα. Δες τα ενυδατικά συστατικά που περιέχει η κρέμα σου πριν την αγοράσεις προκειμένου να ενυδατώσεις την επιδερμίδα του σώματός σου βαθιά και σωστά.
Μην ξεχνάς, όπως σου έχω ξαναπεί, πως τα ίδια συστατικά που ενισχύουν την υγρασία και προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό, βοηθούν επίσης στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Επιπλέον, όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, «τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ τα πεπτίδια μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη του κολλαγόνου».