PUBLI
SPONSORED

Το Eau Capitale είναι το πρώτο chypre άρωμα της diptyque

Το νέο άρωμα της diptyque έχει ιστορία.

Ως chypre άρωμα, ακολουθεί ένα κανόνα που επινοήθηκε πάνω από έναν αιώνα πριν. Ωστόσο ο Olivier Pescheux, ένας εξαιρετικός αρωματοποιός και πιστός συνοδοιπόρος της diptyque, φρόντισε να το φωτίσει με τα φώτα του 21ου αιώνα. Ένα «αφηρημένο», αινιγματικό άρωμα, που ενσαρκώνει μια μορφή εκλέπτυνσης, ελαφρώς αποστασιοποιημένης, της κομψότητες που αποπνέει η αύρας της Πόλης του Φωτός. Ανοίγει με τη φρεσκάδα του “vert de bergamote”, η οποία μετριάζει τον απόλυτο αισθησιασμό του. Φρουτώδες ναι, αλλά ζωηρό και αψύ. Να στολίστηκε με κόκκους ροζ πιπεριού για να θυμίζει τα πομαντέρ- πορτοκάλια τρυπημένα με μοσχοκάρφια–που έφερε κάποτε ο Desmond από την Αγγλία; Ή για να ενορχηστρώσει το πολυαναμενόμενο «οσφρητικό ατύχημα»; Ανάμεσα στο λουλούδι και το μπαχαρικό, μοιάζει με θαυμαστικό, (ένα Κεφαλαίο γράμμα).

Στο κέντρο του τριγώνου βρίσκεται ένα µπουκέτο λουλουδιών που αγγίζει την υπερβολή: ορθάνοιχτα πέταλα, σχεδόν έτοιµα να πέσουν, έντονες, πλούσιες ευωδιές ρόδων από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, και υλάνγκ-υλάνγκ από τις νήσους Κοµόρες.

Δεν υπάρχει αµφιβολία πως ο François Coty χρησιµοποιούσε την ποικιλία του εκατόφυλλου τριαντάφυλλου της πόλης Γκρας, γνωστή και σαν Μαγιάτικο ρόδο. Τώρα που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί, οι βοτανολόγοι κατόρθωσαν να το αντικαταστήσουν µε εξαιρετικά φίνες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ανατολική Ευρώπη, στις παρυφές της Ασίας, στις οποίες, ακόµα και το ντόπιο νερό, το οποίο επίσης περιέχεται στο άρωµα, µυρίζει θεσπέσια.

Από την άλλη, το υλάνγκ-υλάνγκ έχει τόνους που θυµίζουν τα εξαιρετικής νοστιµιάς και µακράς πιστότητας, εγγλέζικα ζαχαρωτά. Η εσάνς από ξύλο κανέλας προαναγγέλλει τα ξύλα που ακολουθούν. Δηλώνει ελεύθερο: όχι λειχήνες, όχι βρύα ή βελανιδιά ή πεύκο! Πατσουλί όµως ναι. Με το φύλλο του, απεσταγµένο στην καρδιά της Ινδονησίας σε πλήρη ευθυγράµµιση µε τις ηθικές αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης. Και η πιπεράτη πτυχή του “Akigalawood” που παράγεται από µια ενζυµατική αντίδραση του φυτού όταν έρχεται σε επαφή µε βακτήρια ειδικά για τον σκοπό αυτό. Και τέλος, µε το “Georgywood” για τις γήινες και σκοτεινές πτυχές του που θυµίζουν βετιβέρ. Το ambrofix, κάτι ανάµεσα σε musk, σε ξηρό καπνό και γκρίζο άµπαρο, κλείνει το κεφάλαιο.

@diptyque @atticabeauty

#diptyque #diptyquebeauty #atticabeauty