Unsplash
VIDEOS

Όλα όσα θες να μάθεις για το αυγοτάραχο, την ελληνική υπερτροφή

Για το αυγοτάραχο, την ελληνική υπερτροφή για την οποία είναι γνωστό το Μεσολόγγι, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Συνδέσεις ο Πέτρος Παραγυιός, ιδιοκτήτης εργαστηρίου αυγοτάραχου στο Αιτωλικό. Η ιστορία της φήμης του αυγοτάραχου ξεκίνησε από τον Λόρδο Βύρωνα, ο οποίος το ανακάλυψε περίπου το 1824 στο Μεσολόγγι και ενθουσιασμένος το μετέφερε στην Ευρώπη. Το αυγοτάραχο, που προέρχεται προέρχεται από τις ωοθήκες του θηλυκού ψαριού κέφαλος, παρέχει στον οργανισμό μας υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης, ενέργειας και «καλών» λιπαρών. Τα λιπαρά που περιέχει είναι τα «καλά» λιπαρά που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά στη διατροφή μας. Παράλληλα περιέχει και υψηλά ποσότητα Ω3 λιπαρών.