Οδοντόκρεμα: πότε λήγει και πώς θα την αξιοποιήσεις (για να μην την πετάξεις)
- 29 ΑΥΓ 2021
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για την ημερομηνία λήξης που έχει η οδοντόκρεμα; Μήπως αγοράζεις πολλές, τις ξεχνάς, και όταν τις ανακαλύπτεις είναι πια αργά;
Η οδοντόκρεμα λήγει, όπως και όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στο μπάνιο σου και αφορούν στην προσωπική υγιεινή. Έρχεται η μέρα που το περιεχόμενο αλλοιώνεται και δεν είναι πια αποτελεσματικό. Και αν δεν σου είχε καν περάσει από το μυαλό μέχρι σήμερα, τώρα θα το έχεις πάντα κατά νου.
Πότε λήγει η οδοντόκρεμα;
Καταρχάς, δεν είναι όλες οι αγορές σου ίδιες. Η οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο αντέχει έως και 2 χρόνια. Αν όχι, πρέπει να την αντικαταστήσεις μετά από 1 χρόνο. Το βασικό είναι να τσεκάρεις πάντα την ημερομηνία λήξης, όπως κάνεις και με τα τρόφιμα, αλλά και να παρατηρείς τυχόν αλλαγές στην ένταση του χρώματος και τη μυρωδιά. Σε κάθε περίπτωση, οι οδοντόκρεμες έχουν πλέον λιγότερα υλικά και είναι πιο απλά φτιαγμένες.
Αν έχει λήξει και βούρτσισες τα δόντια σου, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι. Απλώς δεν θα είναι όσο αποτελεσματική πρέπει και τα δόντια σου θα είναι λίγο πιο επιρρεπή στα βακτήρια. Αν τηρείς τους κανόνες στοματικής υγιεινής, η οδοντόκρεμα δεν θα προλάβει να λήξει.
Πώς να την αξιοποιήσεις
Μην βιαστείς να την πετάξεις. Οτιδήποτε υπάρχει στο σπίτι (εκτός αν έχει μουχλιάσει) έχει έξτρα χρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, η οδοντόκρεμα καθαρίζει μεταλλικές επιφάνειες, αλλά και τα παπούτσια σου. Αν στα συστατικά της είναι η μαγειρική σόδα, έχεις βρει το απόλυτο καθαριστικό για επίμονους λεκέδες. Αν και το ζητούμενο είναι να πλένεις τα δόντια σου 2-3 φορές την ημέρα για να μην χρειαστεί να την αξιοποιήσεις κατά αυτόν τον τρόπο.