ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Η Madame Ginger μάς δείχνει 3 συνταγές για πρωινό με ανανά που θα λατρέψουμε

Κάποιες μέρες ξυπνάς αγχωμένη και τρέχεις πανικόβλητη να ετοιμαστείς για τη δουλειά, κάποιες μέρες χουζουρεύεις και snoozάρεις ανελέητα και άλλες ξυπνάς στην ώρα σου μεν, δεν έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να βγουν οι υποχρεώσεις της μέρας δε.

Μην ανησυχείς για τίποτα! Εγώ και ο ανανάς DEL MONTE είμαστε εδώ για να σου φτιάξουμε τη μέρα ή μάλλον το πρωινό σου! 

Σήμερα σου φτιάχνω τρεις συνταγές εύκολες, νόστιμες, θρεπτικές και με εξωτικά αρώματα για να μην έχεις καμία δικαιολογία και φύγεις από το σπίτι με άδειο στομάχι. Ένα φανταστικό smoothie που φτιάχνεις σε 5 μόλις λεπτά και πίνεις ακόμα και στον δρόμο από το οικολογικό παγούρι σου, τα πιο ζουμερά pancakes για τα νωχελικά ΣΚ και τα πιο θρεπτικά αλλά και νόστιμα μπισκότα, για να φτιάξεις την Κυριακή το απόγευμα και να μασουλάς όλη την εβδομάδα. 

Εξωτικό & θρεπτικό smoothie με καρύδα & ανανά

Μερίδες: 2  Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά 

Υλικά:

  • 4 φέτες ανανά σε χυμό Del Monte
  • 1 μπανάνα
  • 400 ml ρόφημα καρύδας
  • 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι
  • 10 αμύγδαλα ωμά (με φλούδα ή χωρίς) 
  • ινδοκάρυδο & 1 φέτα ανανά σε χυμό Del Monte για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις φέτες ανανά σε χυμό Del Monte, την μπανάνα, το ρόφημα καρύδας, το maple syrup ή το μέλι και τα αμύγδαλα. Χτυπάμε πολύ καλά. 
  2. Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πιατάκι, βρέχουμε το χείλος 2 ποτηριών και το βουτάμε στο ινδοκάρυδο. Μοιράζουμε το smoothie στα ποτήρια και σερβίρουμε με μισή φέτα ανανά στο ποτήρι.

 

Πρωτεϊνούχα & vegan pancakes με καραμελωμένο ανανά

Μερίδες: 10 pancakes Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά 

Υλικά για τον καραμελωμένο ανανά:

  • 10 φέτες ανανά σε σιρόπι Del Monte, στραγγισμένες
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη 
  • 1-2 κ.σ. ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας

Υλικά για τα pancakes:

  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο, αλεσμένο
  • 5 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 130 γρ. βρώμη
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ετοιμάζουμε τον καραμελωμένο ανανά. Βάζουμε σε πιάτο την καστανή ζάχαρη και βουτάμε τις φέτες ανανά σε σιρόπι Del Monte να καλυφθούν κι από τις δύο μεριές. 
  2. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες ανανά για 2 λεπτά την κάθε μεριά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (ιδανικά πάνω σε μια λαδόκολλα) όσο ετοιμάζουμε τα pancakes. 
  3. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  4. Βάζουμε στο blender τη μπανάνα, το λάδι καρύδας, τη βρώμη, το αλάτι, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το μείγμα λιναρόσπορου και το φυτικό ρόφημα και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε πηχτό μείγμα.
  5. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Γεμίζουμε ½ κουτάλα της σούπας με μείγμα, το απλώνουμε σε σχήμα pancake, περιμένουμε ½ λεπτό και βάζουμε μια φέτα ανανά Del Monte στο κέντρο του, την πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει το pancake απ’ το τηγάνι.
  6. Τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλα τα pancakes (ανανεώνοντας με λίγο λάδι αν χρειάζεται), τα μεταφέρουμε σε στοίβες σε πιάτο και σερβίρουμε. 

Oatmeal cookies με καρύδα & κομμάτια ανανά

Μερίδες: 20 μπισκότα Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 15-17 λεπτά Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά 

Υλικά:

  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο, αλεσμένο
  • 2 ½ κ.σ. κρύο νερό 
  • 270 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 40 γρ. τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • ¼ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα 
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο της προτίμησης σας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 φέτες ανανά σε σιρόπι Del Monte

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.
  2. Βάζουμε τις μισές νιφάδες βρώμης (140 γρ.) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρουμε το αλεύρι βρώμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης (140 γρ.), την τριμμένη καρύδα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα λιναρόσπορου και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά.  
  4. Προσθέτουμε στο υγρό μείγμα το μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  5. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις φέτες ανανά σε σιρόπι Del Monte και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Ενσωματώνουμε τα ¾ από τα κομματάκια ανανά στο μείγμα μας ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή με το χέρι. Κρατάμε τα υπόλοιπα κομματάκια στην άκρη. 
  6. Πλάθουμε 20 ισομεγέθεις μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και τις πατάμε ελαφρώς με το χέρι. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα κομματάκια ανανά στα μπισκότα και πιέζουμε ελαφρώς να μπουν μέσα στη ζύμη. 
  7. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15-17 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα έως να κρυώσουν τελείως.