Συνταγή για απλή και γρήγορη ζύμη για πίτσα
- 10 ΙΑΝ 2022
Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados. Δεν είναι η πρώτη συνταγή για ζύμη για πίτσα που κάνω, αλλά αυτή τη φορά κατάφερα να την εξελίξω.
Έτσι, είπα να αλλάξω λίγο τα υλικά, να προσθέσω μερικά πιο ιδιαίτερα υλικά, όπως λίγη σκόνη σκόρδου και μυρωδικά, και να δοκιμάσω να αλλάξω την κλασική ζύμη για πίτσα. Το εγχείρημα πέτυχε, οπότε θεωρώ σωστό να τη μοιραστώ και μαζί σας.
Υλικά για τη ζύμη για πίτσα
1/2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
3/4 φλιτζ. άμυλο ταπιόκα (+ λίγο ακόμα για να πασπαλίσετε όταν ανοίγετε τη ζύμη)
6-7 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
1 αβγό
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
λίγο αλάτι
1/3 φλιτζ. ζεστό νερό
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την ταπιόκα και 3 κουταλιές σούπας από το αλεύρι καρύδας και προσθέτουμε σιγά σιγά, το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός και ρίχνουμε και το αβγό αφού το έχουμε χτυπήσει.
Βάζουμε το σκόρδο, το αλάτι και άλλα μυρωδικά αν επιθυμούμε (όπως αποξηραμένη ρίγανη ή βασιλικό) και το υπόλοιπο αλεύρι καρύδας μέχρι το ζυμάρι μας ναι μεν να κολλάει, αλλά να μπορεί να ξεκολλήσει από το μπολ.
Πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζουμε λίγη ταπιόκα, τοποθετούμε το ζυμάρι και με έναν πλάτη ή με τα χέρια μας το απλώνουμε δημιουργώντας μία στρογγυλή βάση για πίτσα, ανάλογα με το πόσο παχιά ή λεπτή θέλουμε την ζύμη.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος.
*Ανάλογα με τα υλικά που θέλετε να βάλετε πάνω στην πίτσα, μπορείτε να την ψήσετε για 12 λεπτά, να βάλετε τα υλικά που επιθυμείτε και να την βάλετε πάλι στον φούρνο για 3 ακόμα λεπτά.
Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr