Survivor: Το Twitter σχολιάζει τη διαφορά ηλικίας Χρήστου Δάντη – Ασημίνας. Ευτυχώς, υπάρχει και η καλή πλευρά
- 2 ΜΑΡ 2022
Η διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ζευγάρια, υπήρξε ανέκαθεν αιτία κι αφορμή για να κάνουν την εμφάνισή τους στερεοτυπικές απόψεις, κοινωνικά ταμπού και προκαταλήψεις. Ίσως ακούγεται παράλογο και άδικο, είναι όμως η πικρή αλήθεια. Η σειρά με την οποία τοποθετούνται οι αριθμοί – όταν τουλάχιστον μιλάμε για ηλικίες – εγείρουν και διαφορετικές απόψεις. Ένα απλό παράδειγμα: Τι εντύπωση προκαλεί ένα ζευγάρι ηλικίας 24 ετών; «Νέα είναι τα παιδιά, ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Να είναι ευτυχισμένοι», μπορεί να πει κάποιος. Βέβαια, όταν οι αριθμοί αντιστρέφονται, αντιστρέφονται και οι απόψεις. Τι εντύπωση προκαλεί η ερωτική σχέση μίας 24χρονης με έναν 42χρονο; «Μα καλά αυτοί οι δυο μαζί; Σίχαμα. Θα μπορούσε να είναι ο πατέρας της, ο θείος της, ο παππούς της» κι όλο το συγγενολόι κι άλλα τέτοια αναχρονιστικά σχόλια ακούγονται με μεγάλη συχνότητα.
Είμαι σχεδόν βέβαιη δε, πως έστω και μία φορά στη ζωή σου, έχεις γίνει μάρτυρας μίας τέτοιας συζήτησης. Η σχέση δυο ενήλικων ανθρώπων, λοιπόν, γίνεται λεία αρνητικού σχολιασμού. Δυο ενήλικοι άνθρωποι κατακρίνονται επειδή αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους, ενώ έχουν διαφορά ηλικίας. Κι έχουμε από την άλλη τις γνωστές ατάκες: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός», «ο έρωτας δεν κοιτάει χρόνια», «η ηλικία και ο χρόνος, είναι έννοιες υποκειμενικές» που λέμε και ξαναλέμε, αλλά μερικοί από εμάς δεν λέμε να εμπεδώσουμε.
Όμως, αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο μεγάλη σημασία έχει και σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει τη ρότα της ζωής μας, η απόφαση δυο ώριμων ανθρώπων να κάνουν ό,τι θέλουν στο κρεβάτι τους; Ακόμα κι αν τους χωρίζουν 10, 20, 30 χρόνια. Έχεις άραγε προβληματιστεί ποτέ για το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν τελικά οι δεκαετίες, όταν μιλάμε για συνειδητή απόφαση; Και στο κάτω κάτω με ποιο δικαίωμα σχολιάζουμε την προσωπική ζωή του καθενός, χωρίς να μας πέφτει κανένας λόγος;
Κάπου εδώ, λοιπόν, η έννοια της συναίνεσης και η ελευθερία βούλησης που χαρακτηρίζουν κάθε άνθρωπο στην ενήλικη ζωή του, χάνουν την ισχύ τους. Γιατί για κάποιους, η διαφορά ηλικίας είναι υψίστης σημασίας. Κι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, έχουν την ανάγκη να εξωτερικεύσουν την άποψή τους και να βγάλουν χολή, όπως συνέβη, δηλαδή στην περίπτωση της Ασημίνας Χατζηανδρέου και του Χρήστου Δάντη.
Έχει το Twitter λόγο κι αφορμή να χλευάσει και να επικρίνει τη σχέση της Ασημίνας Χατζηανδράου με τον Χρήστο Δάντη;
Στο επεισόδιο της Τρίτης, 1 Μαρτίου, λοιπόν, οι Μαχητές ήταν αυτοί που κέρδισαν το έπαθλο επικοινωνίας στο Survivor. Οι παίκτες της μπλε ομάδας, είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν για πρώτη φορά, μηνύματα των αγαπημένων τους προσώπων. Η Ασημίνα Χατζηανδρέου, που έλαβε μήνυμα από τον Χρήστο Δάντη, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.
«Έλα ρε Morrison – Βουνό! Κάθε βράδυ κάνουμε πάρτι με τις νίκες και τις ήττες, τα έπαθλα ή τις στεναχώριες. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε εκεί μαζί σου. Εγώ, οι φίλοι σου και ο Gillan που ακούει να λες “Πάμεεε” και γαβγίζει. Ξέρουμε ότι όσο “φωνακλού” και “αγρίμι” είσαι, από κάτω κρύβεται μια ψυχή σαν βαμβάκι και μην ξεχνάς αυτό που σου έχω πει… Το ταξίδι μετράει και όχι ο προορισμός, Βουνοοο», ήταν το μήνυμα του τραγουδιστή προς την παίκτρια και το οποίο συνοδεύτηκε από 2 φωτογραφίες.
Με αφορμή την επικοινωνία του Χρήστου Δάντη και της Ασημίνας Χατζηανδρέου στο Survivor, αρκετοί ήταν οι χρήστες που αποφάσισαν να επικοινωνήσουν το δικό τους μήνυμα στο Twitter. Διαβάζεις και βγάζεις τα συμπεράσματά σου.
Και η καλή πλευρά των tweets
Και να θυμάσαι: Εσύ, μπορείς να έχεις την άποψή σου και είναι απολύτως σεβαστό. Από την άλλη, ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος κι έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει αυτός και μόνο αυτός, ποιος θα είναι ο σύντροφός του, ακόμα κι αν το ηλικιακό χάσμα μεταξύ τους, είναι μεγάλο για τα δεδομένα σου. Ας κοιτάξει, λοιπόν, ο καθένας τη δουλειά του και την προσωπική του ζωή κι ας αφήσει στην άκρη τα περιττά σχόλια.