SIZE MATTERS

Η Gigi Hadid κυκλοφορεί τη δική της συλλογή μαγιό. Μην περιμένεις να βρεις μεγάλα νούμερα

@2022 Evan Agostini/Associated Press

Γενικά, δεν θέλω να είμαι άδικη. Προσπαθώ πάντα να βλέπω και τις δυο πλευρές του νομίσματος, γιατί ακριβώς θέλω να είμαι όσο πιο δίκαιη γίνεται. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό, αλλά το προσπαθώ. Όσον αφορά, δηλαδή, την ισότητα ανάμεσα στα φύλα, την ισότητα στους σωματότυπους, την ισότητα στις εθνικότητες, εκεί κάπου το συναίσθημα με κυριεύει και δεν μπορώ να δω πάντα «καθαρά». Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, διχάζομαι λίγο. Η πρώτη μου αντίδραση είναι να αντιδράσω, αλλά από την άλλη ίσως και να καταλαβαίνω λιγάκι το «γιατί». Αυτό το «γιατί» δεν μου είναι αρκετό, αλλά έτσι είναι φτιαγμένη η κοινωνία που ζούμε. Παρ’ όλα αυτά, στο debate του αν η Gigi Hadid και το brand Frankies Bikini, έπρεπε να έχουν ένα καλύτερο εύρος μεγεθών στη συλλογή μαγιό που κυκλοφορούν, πιστεύω ότι «κερδίζει» αυτή η πλευρά μου που παλεύει για την ισότητα στους σωματότυπους.

Έρχομαι, λοιπόν, και σκέφτομαι: Γιατί η συλλογή δεν έχει μεγαλύτερο εύρος μεγεθών; Γιατί στην καμπάνια δεν υπήρχε έστω ένα curvy κορίτσι; Έστω ένα, σαν την Jill Kortleve που θεωρείται “plus size” από την βιομηχανία; Ήθελα τέλος πάντων κάτι που να με κάνει να καταλάβω ότι ζούμε στο 2022, που θεωρητικά η μόδα έχει εξελίξει την οπτική της, όσον αφορά τους σωματότυπους. Και όχι ότι ζούμε στο 2002 που οι γυναίκες «έπρεπε» να έχουν την τέλεια φλατ κοιλιά και τα μπούτια χωρίς κυτταρίτιδα. Αλλά πάλι, ίσως να φταίει η εποχή και οι τάσεις της μόδας που τελευταία σαν να μοιάζουν να παλινδρομούν και να οραματίζονται τις «παλιές-καλές» εποχές που οι χοντρές δεν παραπονιόντουσαν για τα πάντα. Δεν ξέρω, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα αυτό από την Gigi Hadid. Πιστεύω ότι είναι ένας ανθρώπος, μια celebrity που στοχεύει στην ισότητα, γενικά.

Μπορεί να είμαι και λίγο υπερβολική (;)

Από την άλλη σκέφτομαι ότι η συλλογή μαγιό που κυκλοφορεί το brand μαγιό Frankies Bikini σε συνεργασία με την Gigi Hadid, για τα δεδομένα του, προσφέρει μεγέθη. Η συλλογή Gigi x Frankies Bikini συλλογή παρουσιάζει μια σειρά μαγιό που σχεδίασε το μοντέλο και που τα μεγέθη της κυμαίνονται από το XS μέχρι το XXL.

Αν θες τη γνώμη μου, λοιπόν, αυτά τα μεγέθη δεν με καλύπτουν. Πιστεύω ότι υπάρχει έλλειψη και στα μικρότερα και τα μεγαλύτερα μεγέθη. Ειδικά, στα μεγαλύτερα. Στην εποχή που κυκλοφορούν brands όπως το Savage x Fenty της Rihanna και το Yitty της Lizzo και διάφορα ακόμη brands εσωρούχων και μαγιό, που προσφέρουν ένα αρκετά διευρυμένο range μεγεθών, η αλήθεια είναι ότι θα περίμενα κι άλλους να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Το περίμενα για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί είναι της μόδας. Ας είμαστε ειλικρινείς, πολλά brands «εκπροσωπούν» το inclusivity, μόνο και μόνο γιατί είναι μια τάση της εποχής. Και δεύτερον, γιατί πίστευα ότι η Gigi Hadid θα ήθελε να υπάρχει μια σωστή και ολοκληρωμένη εκπροσώπηση. Αυτά τα μεγέθη, μεταξύ μας τώρα, δεν είναι μια σωστή και ολοκληρωμένη εκπροσώπηση. Είναι «μισές δουλειές».

Ξέρω όμως, ότι μπορώ να γίνομαι λίγο υπερβολική, γιατί θα μου πεις, «υπάρχουν μαγιό σε XXL μέγεθος». Δεν θεωρώ ότι είναι αρκετό. Από την στιγμή που μαχόμαστε γι’ αυτή την άτιμη συμπεριλιψημότητα, ας γίνεται σωστά η δουλειά. Ξέρω ότι δεν είναι τελείως απογοητευτικά τα μεγέθη που προσφέρει η συλλογή, αλλά δεν είναι μου είναι αρκετό αυτό.

Εν έτει 2022, θα ήθελα να είχαμε λύσει πια αυτό το ζήτήμα. Θα ήθελα να είναι δεδομένη η εκπροσώπηση όλων των μεγεθών. Θα ήθελα απλά, σήμερα, να μπορούν να βρουν όλες οι γυναίκες μαγιό στο νούμερο τους.

Το ξέρω μπορεί να γίνομαι υπερβολική, το ξέρω ότι λόγω κόστους δεν είναι εύκολο για όλα τα brands να προσφέρουν ένα καλύτερο εύρος μεγεθών, αλλά δεν μπορώ να μην θέλω το ιδανικό. Ειδικά, όταν τη συλλογή μαγιό «υπογράφει» μια celebrity σαν τη Gigi Hadid.

Τι θα δεις στη συλλογή μαγιό της Gigi Hadid με το Frankis Bikini

«Σχεδιάσαμε αυτή τη συλλογή με τόση αγάπη και πιστεύω ότι αυτό φαίνεται μέσα από τις λεπτομέρειες. Μέσα από τα υφάσματα, τα prints και στα styles που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε», σχολιάζει η Gigi Hadid σχετικά. «Και εγώ, και ο Frank είμαστε αρκετά κοινωνικοί, αλλά είμαστε και μεγάλοι σπιτόγατοι και αυτή η συλλογή ενσαρκώνει και τις δυο πλευρές μας».

Η Gigi x Frankies Bikini είναι μια συλλογή μαγιό που εκπροσωπεί απόλυτα το Americana style που χαρακτηρίζει και το στιλ του μοντέλου γενικά. Τα πάντα στη συλλογή μαγιό της Gigi Hadid, από τα ίδια τα σχέδια, μέχρι και την καμπάνια, «φωνάζουν» Americana. Υπάρχουν μαγιό με βολάν, με καρό και φλοράλ prints, υπαρχουν οι πιο ρομαντικές επιλογές με τα ολόσωμα και τις ruched λεπτομέρειες και τα κορδόνια. Τα χρώματα κινούνται σε παστέλ και soft αποχρώσεις. Οι τιμές είναι προσιτές και ξεκινούν από τα 45 δολάρια και φτάνουν τα 185 δολάρια.

Αν και είναι μια όμορφη συλλογή, υπάρχει αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο, που ειδικά όσον αφορά το Americana concept της συλλογής, λείπει: η εκπροσώπηση. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την επιτυχία της συνεργασίας αυτής. Η Gigi Hadid ό,τι αγγίζει με το «χεράκι» της, γίνεται «χρυσός». Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η συλλογή αυτή θα βγει sold out γρήγορα. Κρίμα που δεν θα μπορέσουν όλες οι γυναίκες, όλων των μεγεθών, να την απολαύσουν. Δεν πειράζει. We’ll just keep fighiting the good fight. Κάποια στιγμή η εκπροσώπηση θα είναι δεδομένη.