ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάσχα χωρίς σούβλα: H Μάγκυ Ταμπακάκη μάς ετοιμάζει αρνάκι all’ italiana

Μετράμε αντίστροφα για το φετινό Πάσχα και προετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε τις γευστικές μας παραδόσεις, ακόμα και αν από την εικόνα λείπει το πασχαλινό σούβλισμα.

Είτε μιλάμε για Πάσχα στο χωριό, είτε για Πάσχα στην πόλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για μια γιορτή γεμάτη παραδόσεις. Και οι πασχαλινές συνταγές, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής ατμόσφαιρας. Αγαπημένοι chefs μάς δείχνουν τον τρόπο να απολαύσουμε γευστικές, πασχαλινές συνταγές, με πρωταγωνιστές φυσικά το αρνί και το κατσίκι, ακόμα και χωρίς σούβλα. Στη σημερινή συνταγή σού δίνουμε μια συνταγή με γεύση Ιταλίας, με την υπογραφή της αγαπημένης μας σεφ, Μάγκυς Ταμπακάκη.

Καλό Πάσχα και καλοφάγωτα!

Συνταγή για αρνί all’ italiana

Υλικά: 

  • 2 κιλά αρνί μπούτι σε κομμάτια
  • 6 πατάτες
  • 1 κιλό ψωμί χωριάτικο
  • 2 λεμόνια
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό
  • 100γρ. πεκορίνο τριμμένο σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιολαδο
  • Ένα ποτήρι λευκό κρασί

Προετοιμασία και εκτέλεση:

  • Σε έναν πολυκόπτη χοντρό τρίβουμε το ψωμί.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το πεκορίνο, τη μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το αρνί στο ταψί μαζί με τις πατάτες χοντροκομμένες.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι κ την άλλη σκελίδα σκόρδο (πάντα λιωμένη) και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε το κρέας με το μείγμα του ψωμιού.
  • Ρίχνουμε από πάνω το λευκό κρασί.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες στους 180°C.

H Μάγκυ Ταμπακάκη μάς ετοιμάζει αρνάκι all' italiana

Πάρχα χωρίς σούβλα: Η Μάγκυ Ταμπακάκη