MADE IN GREECE

Καλοκαιρινά essentials από ελληνικά brands: Όσα χρειάζεσαι για μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα

Ancient Kallos

Αν κάτι μάς έχει μάθει η ιστορία είναι ότι τα πάντα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή. Κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε από το να συμβούν και αυτή είναι η πραγματικότητα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε σε όλη μας τη ζωή: στους εαυτούς μας και στη διαχρονικότητα κάποιων ρούχων. Τα staples της γκαρνταρόμπας ή αλλιώς τα κλασικά αυτά κομμάτια που φοράμε ανεξαρτήτως τάσεων και που μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα ρούχα της ντουλάπας μας (λίγο-πολύ).

Αν και υπάρχουν κάποια items που φοριούνται όλο τον χρόνο (βλ. τζιν παντελόνι, λευκό πουκάμισο κ.ά), κάθε σεζόν έχει και τα δικά της must-haves. Αυτά τα καλοκαιρινά essentials ή αλλιώς τα καλοκαιρινά ρούχα και αξεσουάρ που φοράμε περισσότερο αυτή την περίοδο και που με το κατάλληλο styling μπορούν να φορεθούν σε διαφορετικές περιστάσεις. Μπορεί, λοιπόν, να μην μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, μπορούμε όμως, να είμαστε σίγουρες για αυτά τα καλοκαιρινά essentials.

Το καλοκαίρι, η λίστα αυτή περιλαμβάνει διάφορα κομμάτια. Μπορεί να είναι ρούχα από φοράμε στην καθημερινότητά μας αλλά και που δεν λείπουν από τη βαλίτσα των διακοπών μας. Από ένα μαγιό, ένα λευκό πουκάμισο, και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια μέχρι μια τσάντα και πετσέτα θαλάσσης, τα κομμάτια που φοράμε και χρησιμοποιούμε περισσότερο αυτή την περίοδο, ποικίλλουν. Τα καλά νέα; Η ελληνική μόδα ηγείται της καλοκαιρινής μόδας και υπάρχουν πολλά fashion brands που μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα που χρειαζόμαστε για την γκαρνταρόμπα μας αυτή τη σεζόν.

Τα καλοκαιρινά essentials σύμφωνα με τα ελληνικά fashion brands

Στο κομμάτι των καλοκαιρινών essentials η ελληνική μόδα βάζει το δικό της «λιθαράκι» και σε βοηθάει να «χτίσεις» μια ολοκληρωμένη, καλοκαιρινή ντουλάπα. Ρούχα και αξεσουάρ που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, από υφάσματα και υλικά εξαιρετικής ποιότητας με προσοχή στο design, άριστη δεξιοτεχνία, τα οποία μένουν στην ντουλάπα σου όχι μόνο για το φετινό καλοκαίρι, αλλά και για όλα τα επόμενα. Στο αφιέρωμα του LadyLike, It’s All Greek to Me συγκεντρώνουμε 14 essentials που αξίζει να έχεις.

Ancient Kallos -Το τέλειο καλοκαιρινό φόρεμα

Με επίκεντρο τα εμβληματικά καφτάνια του, το Ancient Kallos είναι ένα ελληνικό fashion brand του οποίου τα ρούχα να εκπέμπουν ανεπιτήδευτη κομψότητα, συμπεριλαμβάνοντας στα σχέδια του την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Theodora D. – Τα κομψά χρυσά σκουλαρίκια

Η σχεδιάστρια Theodora D. δημιουργεί τις συλλογές τις από πολύτιμα υλικά, αντιμετωπίζοντάς τα ως μικρά γλυπτά. Κατασκευασμένα στην Ελλάδα με πολλή αγάπη και σεβασμό στην ποιότητα.

Zografos – Το πιο όμορφο μεταξωτό μαντήλι

Οι δημιουργίες του ελληνικού fashion brand Zografos χαρακτηρίζονται για το αυθεντικό ελληνικό πνεύμα τους αλλά και για τη νοσταλγία που εκπέμπουν. Οι δημιουργίες του αντλούν έμπνευση από την Ελλάδα και από ιστορικές αναφορές που συνδυάζουν το μοντέρνο και σοφιστικέ design.

Evi Grintela – Το «πασπαρτού» shirt dress

H Evi Grintela είναι η Ελληνίδα σχεδιάστρια που έχει κάνει μόδα το πιο διαχρονικό καλοκαιρινό must: το shirt dress. Η ιδέα του brand της έχει βασιστεί στο να κάνει αναδείξει αυτό το classic μέσα από μια ποικιλία σε σχέδια και styles, χρησιμοποιώντας πάντα εξαιρετικής ποιότητας υλικά και υφάσματα.

The glass of Brixton – Τα κλασικά γυαλιά ηλίου

Το σύγχρονο design, οι υψηλών προδιαγραφών φακοί και η ισορροπία ποιότητας και κόστους, είναι το τρίπτυχο που έχει κάνει το The Glass of Brixton να αποκτήσει μία φήμη που συνδέεται με την καινοτομία, την ποιότητα και την ασφάλεια εντός κι εκτός Ελλάδας τόσο στα γυαλιά ηλίου όσο και στα γυαλιά οράσεως.

Zeus + Δione – Η versatile ολόσωμη φόρμα

Το Zeus + Δione είναι από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά fashion brands, με διεθνή φήμη, του οποίου τα σχέδια εμπνέονται από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας η οποία συνδυάζεται έξυπνα με ρούχα του «σήμερα».

Sun of a Beach – Η πιο κουλ πετσέτα θαλάσσης

To Sun of a Beach είναι ένα ελληνικό brand το οποίο από το 2011 μέχρι και σήμερα προσφέρει μια φρέσκια ματιά στο απόλυτο καλοκαιρινό staple: την πετσέτα θαλάσσης. Προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα ματιά στο καλοκαιρινό αυτό item, μέσα από fun σχέδια και prints.

Dirty Laundry – Το seasonless Τ-shirt

Έχοντας τη δημιουργικότητα ως βασικό παράγοντα της φιλοσοφίας του, το ελληνικό fashion brand, Dirty Laundry προσφέρει αβίαστα σε άνδρες και γυναίκες, τα essentials για την γκαρνταρόμπα τους, μένοντας πάντα πιστό στοcasual fashion DNA της.

Vathos Apparel – Η ψηλόμεση βερμούδα που φοριέται παντού

Το ελληνικό, βιώσιμο brand Vathos Apparel συγκαταλέγει στις συλλογές του όλα τα smart basics που χρειάζεται η ντουλάπα σου. Τα ρούχα ξεχωρίζουν για το λιτό, σύγχρονο design τους και τη διαχρονική τους κομψότητα αλλά κυρίως το ότι κατασκευάζονται με οικολογική συνείδηση. Από 100% οργανικά υφάσματα και ακολουθώντας τους κανόνες του ethical fashion.

Park House – Η raffia bag

Η φιλοσοφία του ελληνικού brand, Park House, είναι να σχεδιάζει δίνοντας βάση στη διαχρονικότητα. Χειροποίητα δερμάτινα προϊόντα με άριστη ποιότητα που συνδυάζουν τις κλασικές γραμμές με μία σύγχρονη προσέγγιση.

Sanktoleono – Το statememt δαχτυλίδι

Τα χειροποίητα κοσμήματα που σχεδιάζει η Νάγια Φερεντίνου θυμίζουν μικροσκοπικά γλυπτά. Στο Sanktoleono θα βρεις σχέδια που θα φοράς πάνω σου μια ζωή.

FGT ON SILK – Η διαχρονική ζώνη

Τα έργα του καλλιτέχνη Φίλιππου – Γεώργιου Τσινταβή αποτυπώνονται πάνω σε μαντήλια από μετάξι Σουφλίου αλλά και χειροποίητα δερμάτινα αξεσουάρ όπως οι ζώνες που θα βρεις στη συλλογή.

Callista – Η καλοκαιρινή staple τσάντα

Με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, αγάπη για την δεξιοτεχνία του δέρματος και σεβασμό στα φυσικά υλικά, το ελληνικό brand Callista, δημιουργεί one of a kind τσάντες με διαχρονικό χαρακτήρα.

Blanc – Το ψάθινο καπέλο που συνδυάζει κομψότητα και λειτουργικότητα

Κάθε σχέδιο που θα βρεις στο ελληνικό brand χειροποίητων καπέλων, Blanc της Κωνσταντινιάς Βαφειάδου, φτιάχνεται στο εργαστήριο με έδρα την Αθήνα και σε συνεργασία με τους ελάχιστους τεχνίτες που υπάρχουν στη χώρα. Τα χειροποίητα καπέλα συνδυάζουν κομψότητα μαζί με το σύγχρονο design που προσφέρει λειτουργικότητα, ενώ η απόλυτη γεωμετρία και οι ιστορικές αναφορές αποτελούν τις δύο βασικές λεπτομέρειες που διέπουν τη φιλοσοφία του brand.