CELEBRITY STYLE

Η Μαρία Ολυμπία Γλύξμπουργκ με διάφανο σετ ρούχων υιοθέτησε την It τάση της σεζόν

Ιnstagram.com/olympiagreece/

Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι στο γεγονός ότι μια γυναίκα κρίνεται, (και) για το ντύσιμό της. Όταν μια γυναίκα,(και θα θέσω ως παράδειγμα την Μαρία Ολύμπια Γλύξμπουργκ), φοράει διάφανα ρούχα -όπως έκανε και στην προκειμένη το γνωστό μοντέλο-, θα κριθεί για το αν η εμφάνισή της είναι προκλητική ή όχι.

Θα πω, λοιπόν, το εξής -το οποίο στο δικό μου μυαλό θεωρώ δεδομένο, αλλά ας έχει: Μια γυναίκα έχει το δικαίωμα ή πιο σωστά, την ελευθερία να φοράει ό,τι επιθυμεί, είτε θέλει να τραβήξει τα βλέμματα, είτε όχι. Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι όσες από εμάς επιθυμούμε ή θα επιθυμήσουμε στο μέλλον ή ήδη φοράμε διάφανα ρούχα, το κάνουμε για να είμαστε «πρόστυχες» -ό,τι κι αν αυτό σημαίνει στο μικρό μυαλουδάκι ενός ανθρώπου. Η Μαρία Ολύμπια Γλύξμπουργκ, λοιπόν, ως ένα κορίτσι που αγαπάει τη μόδα, απέδειξε ότι μπορεί να “double down” στο trend των διάφανων ρούχων και να φορέσει ένα sheer σετ ρούχων με επίσης, διάφανα (ή ημιδιάφανα σωστότερα) εσώρουχα από κάτω. Και ναι, το έκανε πετυχημένα. Και ναι, βγήκε έξω με αυτά τα ρούχα. Και ναι, τη συγχαίρουμε για αυτό. Αλλά ας δούμε λίγο καλύτερα το look.

Η Μαρία Ολύμπια Γλύξμπουργκ διάφανο σετ ρούχων

Η Μαρία Ολυμπία Γλύξμπουργκ είναι μια κοπέλα που αγαπάει τη μόδα και λόγω επαγγέλματος και κοινωνικού status, έχει πρόσβαση στις δημιουργίες γνωστών οίκων μόδας. Τελευταία, φαίνεται να είναι «μαγεμένη» από τις 90s-meets-00s αναφορές που έχει ο οίκος Gucci (μετά την αποχώρηση του Alessandro Michele), επιλέγοντας αρκετά συχνά τις δημιουργίες του για τις εμφανίσεις της. Στο προφίλ της στο Instagram τον τελευταίο καιρό, έχει ανεβάσει κάποια από τα looks της που είναι και δημιουργίες του ιταλικού label.

Ανάμεσα στα σατέν φορέματα και τα διάτρητα glam looks, το μοντέλο φόρεσε ένα outfit που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του καλοκαιριού: διάφανα ρούχα.

Ιnstagram.com/olympiagreece/

Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατο Story της στο Instagram, ανέβασε μια φωτογραφία από ένα διάφανο σετ ρούχων, του οίκου Gucci. Το σετ αποτελείται από ένα cropped πουκάμισο και μια φούστα, σε λευκό χρώμα και διακριτικά, κίτρινα λουλούδια. Αν και μέχρι τώρα δεν έχει ανεβάσει ολοκληρωμένο το look της στα social media της -άρα δεν ξέρουμε πώς συνδύασε το σετ-, μπορούμε να διακρίνουμε το ημιδιάφανο σουτιέν με το μονόγραμμα του οίκου και το μπεζ εσώρουχο που φόρεσε η Μαρία Ολυμπία Γλύξμπουργκ, κάτω από τα ρούχα της. Πάντως, ακόμα κι έτσι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το σύνολό της, ήταν κομψό και σύγχρονο, όπως μας έχει συνηθίσει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ιnstagram.com/olympiagreece/

Αυτό που όμως, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά, είναι ότι το σύνολό της δεν ήταν «πρόστυχο». Χαιρόμαστε, λοιπόν, που η Μαρία Ολυμπία Γλύξμπουργκ υιοθέτησε αυτή την τάση, γιατί, απ’ ό,τι καταλαβαίνεις, υπάρχουν ακόμα κάποια στερεότυπα που αφορούν το γυναικείο ντύσιμο που πρέπει να καταρρίψουμε.

Γι’ αυτό και η τάση της διαφάνειας είναι σημαντική. Γιατί ειδικά όταν μια γυναίκα, ακόμα και σήμερα, στοχοποιείται τόσο εύκολα για το ντύσιμό της, το να φοράει διάφανα ρούχα τονίζει την ενδυματολογική της ανεξαρτησία.