CELEBRITIES

Η Βασιλική Μιλλούση μάς δείχνει τη «σωστή» και τη «λάθος» κοιλιά της

Papadakis Press

Η αγαπημένη μου καλοκαιρινή φράση είναι αυτή που λέει ότι το bikini body είναι απλά το δικό μας σώμα μέσα σε ένα μπικίνι. Δεν μπορώ να βλέπω σωστά και λάθος σώματα, όπως δεν μπορώ πια να χωράω στο λεξιλόγιό μου τη λέξη «τέλειο» που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα εκ των πραγμάτων. Η Βασιλική Μιλλούση έρχεται να ενισχύσει αυτή την ιδέα μου και να «απελευθερώσει» τους followers της από την ιδέα των «κακών σωμάτων» που μπορεί να τους απασχολεί ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού οπότε και οι κοινωνικές πιέσεις περί «τελειότητας» μοιάζουν ακόμα πιο έντονες.

Η Βασιλική Μιλλούση φορώντας τα αθλητικά της ρούχα κράτησε το κινητό της στο χέρι της κι έβγαλε δύο selfies. Στην πρώτη η κοιλιά της δεν φαίνεται ακριβώς επίπεδη, αλλά απόλυτα «χτισμένη» σε ξεχωριστούς διακριτούς κοιλιακούς μύες. Στην δεύτερη η αθλήτρια έχει αλλάξει τη στάση του σώματός της και η κοιλιά της μοιάζει εντελώς διαφορετική. Παραμένει ο ίδιος άνθρωπος και το ίδιο σώμα. Κάτι που αυτόματα καταργεί όποια ιδέα περί «ατέλειας» μπορεί να γεννά η δεύτερη φωτογραφία του album.

«Δεν υπάρχει κακό σώμα, υπάρχει λάθος φωτογραφία», έγραψε η Βασιλική Μιλλούση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και συνόδευσε τη λεζάντα της με hashtags όπως «Αγάπα τον εαυτό σου». Αυτό κάνει η ίδια κι αυτό σε παροτρύνει να κάνεις κι εσύ.

Η Βασιλική Μιλλούση το 2023 επέστρεψε ενεργά στον αθλητισμό μετά από ένα διάλειμμα που έκανε, κατά τη διάρκεια του οποίου απέκτησε δύο παιδιά και αφιέρωσε χρόνο σε εκείνα και τον εαυτό της.

«Ήταν μία τρέλα το να επιστρέψω, αλλά υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και το θεώρησα μεγάλο κίνητρο, ως μαμά με δύο παιδιά, να μπορέσω να ξαναμπώ στην ενεργό δράση και να έχω στόχο ακόμα και την Ολυμπιάδα. Ήθελα να περάσω κι ένα δυνατό μήνυμα ότι οι μαμάδες δεν πρέπει να τα παρατάνε», είχε πει σχετικά με την απόφασή της στην εκπομπή Happy Day.

Όταν είχε ανακοινώσει την απόφασή της στα τέλη του 2022 είχε πει στους followers της ότι ο στόχος της ήταν να σπάσει κάθε ηλικιακό στερεότυπο για τις αθλήτριες. «Να σπάσουμε το στερεότυπο ότι οι μαμάδες δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό. Να σπάσουμε πολλά από αυτά τα στερεότυπα που δεν μας αρέσουν», είχε πει τότε.