ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Το Twitter «λύγισε» αποχαιρετώντας τη Βουλίτσα

Alpha

Αυλαία έριξε η 10η σεζόν της σειράς του Alpha, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα. Το φινάλε περιλάμβανε την «έξοδο» της Ελένης Κοκκίδου από την κωμική σειρά, καθώς η ηθοποιός είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αποχωρήσει από αυτήν, μετά τα 10 χρόνια που υπηρέτησε τον ρόλο της Βουλίτσας. Η Βούλα και ο σύζυγός της, Μηνάς (Αντώνης Αντωνίου), ήταν το μόνο από τα αρχικά ζευγάρια της Μουρμούρας που συμμετείχε στη σειρά από τον 1ο μέχρι και τον 10ο κύκλο. Η έξοδος της ηθοποιού έγινε με τον θάνατο του ρόλου της, αφού η Βουλίτσα, έφυγε από τη ζωή σε μία από τις πιο συγκινητικές σκηνές της σειράς.

Η Βούλα «πέθανε» από τα γέλια σε μία σκηνή του φινάλε της σειράς Μην αρχίζεις τη μουρμούρα για φέτος, όπου μαζί με τον Μηνά κι έναν φίλο έτρωγαν. Πνίγηκε καθώς γελούσε από τα αστεία του άντρα της. «Μας δουλεύει ο μπαγλαμάς! Δεν την ξέρω εγώ την Βούλα; Τώρα θα την μάθω; Ναι, καλά. Ναι, σε πιστέψαμε τώρα να. Έλα μωρέ, εντάξει, άμα δεν το είχες κάνει άλλες 150 φορές μπορεί και να το έτρωγα αλλά τώρα έχασες», έλεγε ο Μηνάς πριν συνειδητοποιήσει ότι η Βουλίτσα του έφυγε από τη ζωή.

Η συζήτηση που είχαν πριν ήταν σχετικά με την αποτέφρωση και το πού θα ήθελε η Βουλίτσα να σκορπιστούν οι δικές της στάχτες. Η σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα έχασε μία από τις βασικές της πρωταγωνίστριες με τρόπο αστείο και συγκινητικό.

Ακόμα πιο συγκινητική ήταν η τελευταία σκηνή της σειράς όπου ο Μηνάς γυρίζει σπίτι μόνος του, μετά την αποτέφρωση της Βουλίτσας. Η φωνή της ακούγεται να τραγουδά, εκείνος κοιτάζει τη φωτογραφία της, πάει να ξαπλώσει κι εκείνη εμφανίζεται για να τον σκεπάσει και να τον φροντίσει μία τελευταία φορά.

Αυτή η σκηνή της σειράς Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ήταν που προκάλεσε συγκίνηση στο Twitter. Οι χρήστες του θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο στη Βουλίτσα, έναν χαρακτήρα της σειράς που δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγά τα όνειρά του, να «μουρμουρίζει», αλλά και να ωθεί τον Μηνά να ζει το εδώ και το τώρα. Μαζί και όλους μας. Το φινάλε ήταν συγκινητικό και τα συναισθήματα που προκάλεσε αποτυπώθηκαν σε tweets.

Ο Alpha αποχαιρέτισε επίσης τη Βούλα της Μουρμούρας με τον δικό του τρόπο. Στο τέλος του επεισοδίου προβλήθηκε το εξής μήνυμα στις οθόνες μας:

«Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, λιγουρευτήκαμε τον ωραίο σου μουσακά, καρδιοχτυπήσαμε μαζί με τον Μηνά για τις τρέλες σου… Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας για αυτά τα δέκα όμορφα χρόνια που περάσαμε μαζί σου. Αγαπημένη, υπέροχη Βουλίτσα, θα βρίσκεσαι πάντα ανάμεσά μας».

«Πάντα ήμουν αναστατωμένη σε σχέση με το τι είναι η ζωή, πώς θα τη ζήσω, γιατί είναι πολύ δύσκολο πράγμα να ζήσεις τη ζωή. Γι’ αυτό και τελειώνω, κάνω κύκλους. Έκλεισα έναν κύκλο 10 χρονών στο “Μην αρχίζει τη μουρμούρα”, θέλω να δω άλλα πράγματα, θέλω να δώσω στον εαυτό μου την δυνατότητα να ξεκουραστεί. Μπαίνω πλέον στην ιστορία των τραγικών μεγάλων ρόλων», είχε πει η Ελένη Κοκκίδου για την απόφασή της μετά από 10 τηλεοπτικές σεζόν να αποχωρήσει από τη σειρά Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα.

«Δεν γίνεται να κάνεις τη Μουρμούρα και από την άλλη να παίζεις τον Οιδίποδα Τύραννο. Θέλεις χρόνο και ο χρόνος ισούται με τον χώρο. Κάποιους, που δεν με έχουν δει στο θέατρο, θα τους ξενίσει. “Μα πως η Βούλα από τη “Μουρμούρα” θα παίξει την Εκάβη; Με τι φωνή;”», συμπλήρωνε η ηθοποιός σε τηλεοπτική συνέντευξή της. Η Ελένη Κοκκίδου ετοιμάζεται να παίξει την Εκάβη στην Επίδαυρο και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.