STYLE SHOPPING

Από 20€ έως 200€: Οι καλύτερες τσάντες θαλάσσης για κάθε budget

Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Images

“The dog days are over” έχει τραγουδήσει η Florence Welsh (ή η γνωστή σε όλους εμάς τους Έλληνες Φλώρα), μόνο που στην περίπτωσή μας δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει. Εγώ θα έλεγα ότι οι “dog days are starting now”, με τον καύσωνα «Κλέων» να μας επισημαίνει ότι βρισκόμαστε στο peak της κλιματικής κρίσης. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι καυτό, είναι γεμάτο υγρσία και νιώθουμε σαν να «κολλάμε», και γενικά, όλα «φωνάζουν» ότι πρέπει να πάμε για διακοπές αμέσως. Ένας τρόπος για να μπούμε στο mood; Για εμένα, είναι η σύνθεση της καλοκαιρινής μου γκαρνταρόμπας και κυρίως, της βαλίτσας των διακοπών μου. Και τι δεν πρέπει να λείπει από αυτή; Ένα μαγιό, ένα καπέλο, μια τσάντα θαλάσσης. Όλα αυτά είναι must. Και σήμερα, επικεντρώνομαι στις τσάντες θαλάσσης.

Γιατί; Γιατί είναι ένα αξεσουάρ που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στις διακοπές μας και φυσικά, γιατί το χρησιμοποιούμε καθημερινά την περίοδο αυτή. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι οι τσάντες θαλάσσης είναι ένα must-have της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας και τα καλά νέα είναι ότι η αγορά έχει τόσες επιλογές ώστε να μπορείς να βρεις το κατάλληλο style αλλά και τιμή για εσένα.

Οι τσάντες θαλάσσης είναι must και σου λέμε πώς να επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν την σωστή αγορά μιας τσάντας θαλάσσης αλλά δυο είναι οι βασικοί: το σχέδιο και η τιμή της. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία με τσάντες θαλάσσης στην αγορά, σε διαφορετικά price points, σχέδια και μεγέθη αλλά όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες σου. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπολογίσει κανείς, είναι το budget του. Έπειτα, με βάση αυτό, μπορείς να επιλέξεις το σχέδιο και την χρήση που θα κάνεις σε αυτή την τσάντα.

Για παράδειγμα, τα μεγαλύτερα μεγέθη συνήθως προορίζονται για όσους θέλουν να αποθηκεύσουν πολλά πράγματα μέσα στην τσάντα. Αν έχεις π.χ., οικογένεια και πρέπει να αποθηκεύσεις παιχνίδια για την θάλασσα, αλλαξιές, αντηλιακά κ.ο.κ., τότε θα σου σύστηνα να επενδύσεις σε μια τσάντα σε μεγαλύτερο μέγεθος που δεν κοστίζει πολλά (ίσως γιατί μπορεί να την «κακομεταχειριστείς»).

Αν από την άλλη, δίνεις ιδιαίτερη βάση στο styling των beachwear συνόλων σου, τότε μπορείς να πειραματιστείς με πιο statement σχέδια αλλά και μεγέθη που χωράνε τουλάχιστον τα βασικά. Αν από την άλλη, θέλεις κάτι που να μπορείς να φοράς κάθε καλοκαίρι, τότε επένδυσε σε μια τσάντα με διαχρονικό σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να αναζητάς πάντα από τις τσάντες θαλάσσης σου είναι η αντιστοιχία ποιότητας και τιμής. Αξίζουν τα 100€ που θα δώσεις για την ποιότητα που αγοράζεις; Είναι τα 30€ μια τιμή που θεωρείται value for money; Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις στην τσάντα που θα αγοράσεις.

Εγώ αυτό έκανα σήμερα. Με τον καύσωνα Κλέων να είναι σε φουλ ισχύ, οραματιζόμαστε τις διακοπές που (εύχομαι ότι) θα κάνουμε όλοι και τις τσάντες θαλάσσης που θα κρατήσουμε φέτος στην αγαπημένη μας παραλία. Οι τιμές τους κυμαίνονται σε διάφορα price points, οπότε θα βρεις σίγουρα μια που να συνάδει με το budget αλλά και το γούστο σου.

Τσάντα από καμβά
MANGO.COM/GR

Τσάντα από καμβά

Mango
39,99 € 27,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Τσάντα με τύπωμα
TEASFASHION.COM

Τσάντα με τύπωμα

Always on Sunday
40€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Τσάντα παραλίας με ρίγες
FUNKY-BUDDHA.COM

Τσάντα παραλίας με ρίγες

Funky Buddha
45,95 € 24,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ριγέ τσάντα
GR.TOMMY.COM

Ριγέ τσάντα

Tommy Hilfiger
154,90 € 123,92 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Τσάντα πετσετέ με logo
SIMPLE-CARACTERS.GR

Τσάντα πετσετέ με logo

Karl Lagerfeld
199 € 139 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Τσάντα ψάθινη
FARFETCH.COM/GR

Τσάντα ψάθινη

Patrizia Pepe
238 € 190 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ