FASHION TIPS

4 χρώματα για να υιοθετήσεις την τάση του quiet luxury

Ιnstagram.com/_jessicaskye/

Quiet luxury ή αλλιώς «διακριτική πολυτέλεια». Ένας όρος που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται αρκετά στη μόδα και όχι μόνο, για να περιγράψει αυτό που διαφορετικά ερμηνεύεται ως μινιμαλισμός. Η τάση του quiet luxury της οποίας την άνοδο έχουμε δει εδώ και μερικούς μήνες τώρα, εκτός από την μόδα, εφαρμόζεται και στην αγορά αυτοκινήτων, στα προϊόντα μακιγιάζ, στα έπιπλα του σπιτιού κ.ο.κ. Δεν αφορά μόνο τη μόδα και τον τρόπο που επιλέγουν πολλοί να ντύνονται, αλλά και τον τρόπο ζωής τους.

Στο ντύσιμο, η τάση αυτή έχει ως εξής: στην ουσία πρόκειται για ρούχα και αξεσουάρ που δεν έχουν λογότυπα, οι γραμμές των ρούχων είναι απλές και «καθαρές» και τα χρώματα περιορίζονται στις ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις. Αυτή η απλότητα αφορά και το styling των ρούχων, χωρίς πολλά κοσμήματα ή αξεσουάρ. Με πολύ απλά λόγια, αν θέλεις να υποστηρίξεις την τάση του quiet luxury, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αποφεύγεις τα logos και να επιλέξεις μια διαχρονική χρωματική παλέτα.

Αν και ο όρος με τον οποίο χαρακτηρίζεται αυτή η τάση δεν με βρίσκει σύμφωνη, το αποτέλεσμα που προσφέρει αυτή η μίνιμαλ προσέγγιση στο ντύσιμο, δεν μπορεί παρά να με γοητεύει. Η απλότητα στο styling, οι κλασικές αποχρώσεις και αυτή η elevated πολυτέλεια που προσφέρει ο μινιμαλισμός -ή το quiet luxury- στις εμφανίσεις μας, θα είναι πάντα της μόδας. Tα χρώματα είναι ένας φανταστικός τρόπος να δοκιμάσεις αυτή την τάση, ειδικά τώρα το φθινόπωρο που νιώθουμε την ανάγκη να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τα 4 χρώματα που χρειάζεται να ενσωματώσεις στις εμφανίσεις σου για να υιοθετήσεις την τάση αυτή.

 

Μαύρο

Το μαύρο είναι ΤΟ χρώμα για να ασπαστείς το quiet luxury. Είναι κλασικό και πάντα της μόδας και είναι ένα χρώμα που φοριέται όλο τον χρόνο. Αποτελεί από τα must-haves στα χρώματα την γκαρνταρόμπα όλων μας και δεν χρειάζεται πολύ σκέψη στο πώς να το φορέσεις μιας και πάει με όλα.

Navy blue

Νομίζω ότι δεν εκτιμάνε πολλοί την αξία του navy μπλε aka του σκούρου μπλε χρώματος. Το royal αυτό χρώμα είναι από τις πιο κομψές και versatile αποχρώσεις που ταιριάζει φανταστικά με όλα τα χρώματα της λίστας, αποδίδοντάς σου ένα luxurious αποτέλεσμα στις εμφανίσεις σου -μίνιμαλ ή μη.

Πράσινο

Το πράσινο της ελιάς ή ακόμα και το χακί, είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να υιοθετήσεις την τάση του quiet luxury. Είναι τόσο-όσο bold και ταιριάζει με πολλά χρώματα, από αυτά που θα βρεις στη λίστα μέχρι και τις πιο έντονες, όπως το κίτρινο, το κόκκινο ή το φούξια.

Off white

Αν υπάρχει ένα χρώμα που έχουμε συνδέσει με την τάση αυτή, αυτό είναι το «σπασμένο» λευκό. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις, ανεξαρτήτως «διακριτικής» πολυτέλειας και που θα αποδώσει ένα διαχρονικό αποτέλεσμα στα σύνολά σου.