FASHION TIPS

Tα 5 πιο άνετα πέδιλα που θα φοράς όλο το καλοκαίρι

Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Images

Δεν ξέρω αν μου έμεινε «κουσούρι» από την πανδημία ή απλά μεγαλώνω, αλλά η άνεση αποτελεί πλέον, έναν πολύ βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση του στιλ μου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Η ανεκτικότητά μου με τη ζέστη, όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και μειώνεται, οπότε για εμένα το νέο “trend” είναι ένα: comfy chic. Σε αυτή τη λογική, έχουν βασιστεί και κάποια δημοφιλή στιλ καλοκαιρινών παπουτσιών. Υπάρχουν μερικά άνετα πέδιλα που συμβαδίζουν μεν, με τα trends αλλά προσφέρουν άνεση στο περπάτημα δε. Αυτό για εμένα είναι το όνειρο.

Υπάρχουν κάποια άνετα πέδιλα, λοιπόν, που συνδυάζουν πρακτικότητα και στιλ και που είναι ιδανικά για την περίοδο αυτή που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο.

Τι εννοοούμε όταν λέμε «άνετα πέδιλα»

Με το που ξεκινήσουν οι πρώτες ζέστες, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φορέσουμε τα αγαπημένα μας πέδιλα. Το πόσο άνετα είναι αυτά τα πέδιλα, εξαρτάται από το σχέδιό τους, το υλικό και φυσικά τον πάτο. Πόση ασφάλεια σου προσφέρουν όταν περπατάς; Κρατάνε σταθερό το πόδι; Από τι υλικό είναι φτιαγμένα; Έχουν χοντρό πάτο;

Φυσικά, σημαντικό παράγοντα παίζει και το τακούνι. Είναι χαμηλό ή άνετο στο περπάτημα; Αν επιλέξεις ένα ζευγάρι πέδιλα με χαμηλό ή μεσαίο τακούνι, προτίμησε αυτά με λουράκια (που κρατάνε το πόδι σταθερό) τα οποία όμως δεν είναι πολύ στενά, αλλά ούτε πολύ χαλαρά ώστε να μην κάνεις πληγές στα πόδια.

Όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τα πέδιλα άνετα, έχουν και τα παρακάτω styles τα οποία μπαίνουν την κατηγορία αυτή για την πρακτικότητά αλλά και για το στιλ που θα αποδώσουν στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

Fisherman

Τα πέδιλα fisherman είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις στα πέδιλα ήδη από πέρσι, και που συνεχίζουν σταθερά να αποτελούν must-have και φέτος το καλοκαίρι. Τα λίγο gladiator, λίγο μίνιμαλ styles, προσφέρουν άνεση στο περπάτημα για «κρατάνε» καλά το πόδι, ενώ πάνε με όλα.

Χαμηλό τακούνι

Ιδανικά για τους γάμους της σεζόν, τα μίνιμαλ, strappy πέδιλα με χαμηλό τακούνι, είτε πρόκειται για kitten heels, είτε για block (τετράγωνο τακούνι),είναι από τα styles που θα φοράς κάθε φορά που θέλεις ένα πιο σοφιστικέ καλοκαιρινό look.

Τύπου Birkenstock

Η άνεση αποτελεί βασικό παράγοντα του στιλ μας όλο τον χρόνο και ένα ζευγάρι άνετα πέδιλα τύπου Birkenstock είναι το απόλυτο must. Εκτός από το άνετο περπάτημα που προσφέρουν, αυτά τα πέδιλα, εκπέμπουν μια χαλαρή διάθεση που είναι ταυτισμένη με το καλοκαιρινό ντύσιμο. Το απλό τους σχέδιο δε, είναι ιδανικό για την καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα, μιας και φοριούνται με όλα.

Hiker

Από τα πιο άνετα παπούτσια της λίστας. Το brand Teva κυκλοφόρησε πριν αρκετά χρόνια τα πρώτα hiker sandals που έγιναν πολύ σύντομα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά παπούτσια γυναικών και ανδρών. Αυτό οδήγησε πολλά άλλα brands να μιμηθούν το εμβληματικό σχέδιό τους, κάνοντας τελικά το στιλ αυτό από τα must-haves για το καλοκαίρι.

Luxurious σαγιονάρες

Αν λατρεύεις τις σαγιονάρες αλλά θέλεις κάτι λίγο «πιο» (πιο κομψό, πιο luxurious), που να μην δείχνει πρόχειρο αλλά και να προσφέρει άνεση στο περπάτημα, τα πέδιλα αυτά είναι για εσένα. Το χαρακτηριστικό T-bar σχέδιό τους τα κάνει ιδιαίτερα κομψά και κατάλληλα για να τα φορέσεις και στις βραδινές εξόδους, είτε είσαι στην πόλη, είτε στο νησί.