CELEBRITIES

Η Lizzo περνά στην αντεπίθεση: Η απάντηση στις βαριές κατηγορίες από πρώην χορεύτριές της

@2023 Jack Plunkett/Associated Press

Τις τελευταίες ώρες, οι fans (και όχι μόνο) της Lizzo έχουν έρθει αντιμέτωποι με αναπάντεχες αποκαλύψεις. Στις 2 Αυγούστου έγιναν γνωστές οι καταγγελίες εναντίον της τραγουδίστριας από πρώην τις χορεύτριές της, οι οποίες την κατηγόρησαν μεταξύ άλλων για σεξουαλική παρενόχληση και χοντροφοβικά σχόλια.

Τρεις ήταν, λοιπόν, οι χορεύτριες της Lizzo που υπέβαλαν μήνυση κατά της ίδιας την Τρίτη, 1η Αυγούστου. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση και το τοξικό εργασιακό περιβάλλον, μεταξύ άλλων.

Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez είναι τα ονόματά τους και κατηγορούν την τραγουδίστρια και άλλα μέλη της ομάδας της για σεξουαλική, θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση, διακρίσεις και επίθεση. Η αγωγή 44 σελίδων περιλαμβάνει και περιστατικά που αφορούν την επικεφαλής της χορευτικής ομάδας της, Shirlene Quigley. Αναλυτικότερα για τη μήνυση διαβάζεις εδώ.

Η Lizzo περνάει στην αντεπίθεση. Τι απάντηση δίνει στις κατηγορίες

Και ενώ έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τη τραγουδίστρια, της οποίας η εικόνα ως επιδραστική υποστηρίκτρια του body positivity έχει ξεκινήσει να κατεδαφίζεται, η Lizzo έδωσε τη δική της, μακροσκελή απάντηση. Πιο συγκεκριμένα, με μια δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η ίδια πέρασε στην αντεπίθεση.

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και εξαιρετικά απογοητευτικές. Η εργασιακή μου ηθική, το πνεύμα μου και ο σεβασμός μου έχουν αμφισβητηθεί. Ο χαρακτήρας μου έχει επικριθεί. Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά αυτοί τόσο απίστευτοι όσο ακούγονται και πολύ σοκαριστικοί για να μην απαντηθούν. Αυτές οι θηριώδεις ιστορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους που έχουν ήδη παραδεχτεί δημοσίως ότι τους έγινε κριτική για την ανάρμοστη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά τους στην περιοδεία».

«Ως καλλιτέχνης ήμουν πάντα πολύ παθιασμένη με αυτό που κάνω. Παίρνω πολύ σοβαρά τη μουσική και τις εμφανίσεις μου γιατί στο τέλος της ημέρας θέλω μόνο να παρουσιάσω την καλύτερη εκδοχή της τέχνης που αντιπροσωπεύει εμένα και τους θαυμαστές μου. Με το πάθος έρχεται η σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα. Μερικές φορές πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου να κάνω κάποιον να αισθάνεται άβολα ή σαν να μην τον εκτιμούν ως σημαντικό μέρος της ομάδας».

Η Lizzo δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αν και δεν θέλει να τη θεωρούν ως θύμα της συγκεκριμένης κατάστασης, λέγοντας ότι «δεν είναι η κακιά».

«Δεν είμαι εδώ για να με θεωρούν θύμα, αλλά ξέρω επίσης ότι δεν είμαι η κακιά της υπόθεσης, όπως με παρουσίασαν οι άνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες. Είμαι πολύ ανοιχτή με τη σεξουαλικότητά μου και εκφράζομαι ελεύθερα, αλλά δεν θα δεχόμουν ούτε και θα επέτρεπα σε ανθρώπους να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός για να με κάνουν να φαίνομαι κάτι που δεν είμαι».

Η τραγουδίστρια κατέληξε λέγοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα που να παίρνω πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε ως γυναίκες στον κόσμο. Ξέρω πώς είναι να ντρέπεσαι για το σώμα σου σε καθημερινή βάση και δεν θα επέκρινα ούτε θα απέλυα ποτέ έναν υπάλληλο λόγω του βάρους του. Είμαι πληγωμένη, αλλά δεν θα αφήσω τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει, να επισκιαστεί από αυτό το γεγονός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με πλησίασαν για να με υποστηρίξουν και να μου ανεβάσουν τη διάθεση αυτήν τη δύσκολη στιγμή».